GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ τώρα! «ΚΟΜΠΙΝΑ» 42 εκατ. ευρώ "ετοίμαζε" ο Δήμαρχος Τσέπελης με τη ιδιότητα του Προέδρου της ΔΙΑΜΑΘ!!!

ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Τσέπελης, Δήμαρχος Ξάνθης και Πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ, παραδέχτηκε ότι ο διαγωνισμός αποσύρθηκε μετά από την ένσταση τ...


ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Τσέπελης, Δήμαρχος Ξάνθης και Πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ, παραδέχτηκε ότι ο διαγωνισμός αποσύρθηκε μετά από την ένσταση της εταιρείας και τώρα είναι σε διαδικασία τροποποίησης της προκήρυξης και αλλαγής της μελέτης!!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Μάκη Παπαδόπουλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Καβαλας!  Τον…πήρε «χαμπάρι» τον Πρόεδρο της ΔΙΑΜΑΘ Μ. Τσέπελη εταιρεία και τον κατήγγειλε για «φωτογραφικό» διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να….αποσύρει τον διαγωνισμό!

Στην ένσταση που έκανε η ενδιαφερόμενη εταιρεία προς την ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, κατήγγειλε ότι ο διαγωνισμός είχε τυπικές ελλείψεις και περιείχε όρους που εμπόδιζαν τη συμμετοχή κάποιων εταιρειών και ευνοούσαν τη συμμετοχή κάποιων άλλων.

Κι όμως….Πριν αλέκτωρ λαλήσει κι ενώ αφήνουμε επί μήνες ευθέως αιχμές στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο για την "επιλογή του" ως Προέδρου της ΔΙΑΜΑΘ με προσόντα….Απόφοιτος δημοτικού και την γνωστή  "προιστορία" στο σκάνδαλο με το εργοστάσιο σκουπιδιών  ΦΥΣΙΣ, τον πήραν χαμπάρι πλέον και οι Καβαλιώτες!

Ο λόγος φυσικά για τον Δήμαρχο Τσέπελη και την περίφημη ΔΙΑΜΑΘ στην οποία βρέθηκε....Πρόεδρος, παρά το "σκανδαλώδες" παρελθόν του με το ΦΥΣΙΣ και τις επί έτη καταγγελίες τότε των Δημήτρη Μπένη, Θανάση Ξυνίδη, Γιάννη Παπαμαρκάκη, Θωμά Ξανθόπουλου (δικηγόρου), Γιάννη Ιερόπυυλου και πολλών άλλων!!! !

(σ.σ. Ποιός μπορεί άλλωστε να ξεχάσει οτι ο Θανάσης Ξυνίδης επί Λάκη Στυλιανίδη "σταμάτησε" και πάλι τον Τσέπελη όταν "μεθόδευε" κομπίνα με τα...λύματα των άλλων ΔΕΥΑ κι ενώ το ΦΥΣΙΣ ήταν υπό....εκκαθάριση; Άσχετα με το τι συμβαίνει τώρα....)


Και επί της ουσίας. Σύμφωνα με την καταγγελία της δημοτικής παράταξης  Καβάλας «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΜΑΣ» και του επικεφαλής Μάκη Παπαδόπουλου, ο Πρόεδρος της ΔΙΑΜΑΘ και Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης πήγα να δώσει με «φωτογραφικό» διαγωνισμό έργο 42 εκατομμυρίων ευρώ για την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Καβάλας, ωστόσο μετά με την καταγγελία που έκανε εταιρεία, αναγκάστηκε να τον….αποσύρει!!!! Πλην όμως.....τα ερωτηματικά παραμένουν και η δημοτική παράταξη "Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ" επειδή δεν έχει εμπιστοσύνη στη ΔΙΑΜΑΘ, κατέθεσε σχετική ερώτηση.

(σ.σ. Αλήθεια τι λέει για όλα αυτά ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος; Διότι αν θυμάται καλά, επί μήνες  του χτυπούσαμε τον κώδωνα για την "επιλογή" του Τσέπελη ως Προέδρου της ΔΙΑΜΑΘ! )

ΑΥΤΟΥΣΙΑ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ  ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ» και του επικεφαλής Μάκη Παπαδόπουλου.

Διαβάστε αυτούσια όλη την καταγγελία της δημοτικής παράταξης Καβάλας "Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ"!

Πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι ο διαγωνισμός του Περιφερειακού φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων ΔΙΑΑΜΑΘ για την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Καβάλα αποσύρθηκε από την ίδια τη ΔΙΑΑΜΑΘ, μετά από ένσταση που έκανε εταιρεία στην ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών για τους διαγωνισμούς και δικαιώθηκε.

Μιλάμε για έναν διαγωνισμό 42 εκατομμυρίων ευρώ.

H Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) θα κατασκευαστεί στην περιοχή του Εσκή Καπού. Εκεί θα ξεχωρίζονται τα ανακυκλώσιμα από τα κοινά σκουπίδια, θα γίνονται αντικείμενο επεξεργασίας αυτά που λέμε οργανικά απόβλητα (δηλαδή τα υπολείμματα από φρούτα και λαχανικά ή φαγητά) και θα οδηγείται σε υγειονομική ταφή ό,τι περισσεύει.

Έτσι θα μπορέσουμε να αυξήσουμε την ανακύκλωση, θα θάβουμε λιγότερα σκουπίδια και θα μειώνουμε και τα δημοτικά τέλη προς όφελος των δημοτών.

Στην ένσταση που έκανε η ενδιαφερόμενη εταιρεία προς την ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, κατήγγειλε ότι ο διαγωνισμός είχε τυπικές ελλείψεις και περιείχε όρους που εμπόδιζαν τη συμμετοχή κάποιων εταιρειών και ευνοούσαν τη συμμετοχή κάποιων άλλων.

Ο κ. Τσέπελης, Δήμαρχος Ξάνθης και Πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ,
παραδέχτηκε ότι ο διαγωνισμός αποσύρθηκε μετά από την ένσταση της εταιρείας και τώρα είναι σε διαδικασία τροποποίησης της προκήρυξης και αλλαγής της μελέτης.

Ρωτάμε τον Δήμαρχο Καβάλας και Αντιπρόεδρο της ΔΙΑΑΜΑΘ το εξής απλό:

Αν ήταν τόσο “καθαρός” και τόσο αδιάβλητος ο διαγωνισμός, όπως μας έλεγε ο κ. Μουριάδης στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί αποσύρθηκε;

Και γιατί δεν ξαναβγήκε σε προκήρυξη ο ίδιος διαγωνισμός, αλλά κάνει τώρα αλλαγές και διορθώσεις η ΔΙΑΑΜΑΘ;

Μήπως η εταιρεία που έκανε την προσφυγή και δικαιώθηκε είχε δίκιο να μιλάει για ευνοϊκή μεταχείριση κάποιων εταιρειών;

Δυστυχώς, και ο κ. Τσέπελης και ο κ. Μουριάδης δεν μας λένε την αλήθεια. Έτσι κρίνουμε από το αποτέλεσμα της υπόθεσης αυτής.

Επειδή δεν έχουμε εμπιστοσύνη στη ΔΙΑΑΜΑΘ, καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την εξής πρόταση:

να γίνει ο διαγωνισμός για τη ΜΕΑ από τον Δήμο Καβάλας και όχι από τη ΔΙΑΑΜΑΘ, αφού ο Δήμος μας και τεχνική επάρκεια έχει και προσωπικό έχει.

Και μάλιστα προτείναμε να γίνει με τη μέθοδο της μελετο-κατασκευής, ώστε να αποφύγουμε μία “κλειστή” μελέτη που θα μας δημιουργήσει προβλήματα στην εφαρμογή της.

Εξάλλου, ο Δήμος δεν θα ήταν ο κύριος του έργου, απλά θα έκανε προγραμματική σύμβαση με τη ΔΙΑΑΜΑΘ μόνο για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου.


Από άγνοια, ο κ. Μουριάδης μας απάντησε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι αυτό δεν γίνεται, αλλά μάλλον δεν γνώριζε ότι και η ΔΙΑΑΜΑΘ σχεδιάζει τον νέο διαγωνισμό με την ίδια μέθοδο της μελετο-κατασκευής!

Δυστυχώς, είμαστε σίγουροι ότι και στον καινούριο διαγωνισμό κάποιοι θα ψάξουν να βρουν τρόπο να τον εκμεταλλευτούν.

Ευχόμαστε να μην γίνει αυτό, αλλά δυστυχώς τα 42 εκατομμύρια ευρώ είναι πολλά χρήματα…


 

Δεν υπάρχουν σχόλια