GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



2ο Γυμνάσιο Ξάνθης: «Ήταν μια εργώδης κι επίπονη σχολική χρονιά, όπου σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα αξιοποίησε στο έπακρο κάθε πρόσφορο ψηφιακό εργαλείο»

Μία ακόμη σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος! Ήταν μια απαιτητική και πιεστική χρονιά, όπου καθηγητές και μαθητές εργαστήκαμε κάτω από πιεστικέ...


Μία ακόμη σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος! Ήταν μια απαιτητική και πιεστική χρονιά, όπου καθηγητές και μαθητές εργαστήκαμε κάτω από πιεστικές και αντίξοες συνθήκες, με συνεχή εναλλαγή της διά ζώσης εκπαίδευσης με την τηλεκπαίδευση. Ήταν μια εργώδης κι επίπονη σχολική χρονιά, όπου σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης αξιοποίησε στο έπακρο κάθε πρόσφορο ψηφιακό εργαλείο. Ωστόσο καταφέραμε να διατηρήσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία αφοσιωμένοι στο εκπαιδευτικό μας έργο και ταυτόχρονα να προστατεύσουμε την υγεία όλων όσων συμμετείχαν σ’ αυτό. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, αφού άπαντες ανταποκρίθηκαν στο έπακρο, και παρά το ψυχικό κόστος πετύχαμε να διασφαλίσουμε υψηλό επίπεδο ποιοτικής εκπαίδευσης για ακόμα μια φορά. Όλα αυτά χάρη και στην αρωγή και συμπαράσταση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών/τριών μας της σχολικής μας μονάδας. Σ’ αυτό το σημείο ένα τεράστιο ευχαριστώ στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης και στην Πρόεδρο του κ. Μαστοράκη Αθανασία που ήταν δίπλα μας σε όλες τις προσπάθειές μας.

  Σ’ αυτές τις ιδιάζουσες περιστάσεις το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης τόλμησε να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει πληθώρα δράσεων και εκδηλώσεων, σημαντικά στοιχεία της κανονικότητας της «δια ζώσης» σχολικής λειτουργίας. Στόχος μας ήταν να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας πως η πανδημία δεν πρέπει να αποτελεί πλέον τροχοπέδη στις δραστηριότητες του Σχολείου μας.

  Συγκεκριμένα α) στις 8 Ιανουαρίου τελέστηκε Αγιασμός για το νέο έτος, β) στη σχολική εορτή των Τριών Ιεραρχών τελέστηκε Αρτοκλασία ευλογούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης & Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμονος, γ) στις αρχές Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε κοπή βασιλόπιτας σε όλα τα τμήματα του σχολείου μας προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης, ο οποίος ανέλαβε και την αγορά των δώρων για τους τυχερούς/ές μαθητές/τριες, δ) συμμετοχή του τμήματος Γ1 στο καινοτόμο πρόγραμμα “MEDIA LITERACY” ως “Digiteens”, ε) στις 31 Μαΐου η Γ΄ Γυμνασίου συμμετείχε στην τριημερίδα (31 Μαΐου – 2 Ιουνίου) του ΠΕΚΕΣ ΑΜΘ «Διακόσια Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1821-2021: Μνήμες και εικόνες από το παρελθόν υπό το πρίσμα του παρόντος και με το βλέμμα στο μέλλον», στ) στις 9 Ιουνίου οργάνωσε τη θεατρική παράσταση στην αγγλική γλώσσα «Όνειρο καλοκαιρινής Νύχτας» “MidsummerNightDreams” του Shakespear στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Erasmus+”, ζ) το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης συμμετείχε στην περιβαλλοντική δράση «Βιοποικιλότητα του τόπου μας» με δημιουργίες των μαθητριών και μαθητών μας στον κήπο του σχολείου – ιδιαίτερα ευχαριστούμε την κ. Καλλίδου Άννα και την κ. Αμπελίδου Ευτυχία για τις πολλές ώρες προσωπικής ενασχόλησης με τον κήπο μας, η) συμμετείχαμε και ολοκληρώσαμε επιτυχώς το πρόγραμμα «Εισαγωγή στη ραδιοφωνική παραγωγή – Σύγχρονες προσεγγίσεις – δημιουργία σχολικών Podcast», η δε ανάρτηση εργασιών δραστηριοτήτων έγινε στην πλατφόρμα www.anchor.fm, και θ) λάβαμε μέρος στο πρόγραμμα «Διαχείριση Θυμού – Ανάπτυξη Συναισθηματικής Νοημοσύνης» σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Ξάνθης.

  Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και το βοηθητικό προσωπικό του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχές σε όλους όσους συμπαραστάθηκαν στο δύσκολο έργο μας και βοήθησαν σημαντικά στη βελτίωση του Σχολείου μας.

  Τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Τσέπελη Εμμανουήλ για τη στήριξη του και την άμεση ανταπόκριση του σε κάθε αίτημα μας για τη βελτίωση των χώρων της σχολικής μας μονάδας.

  Τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Ιωαννίδη Χρήστο για την εποικοδομητική συνεργασία μας.

  Την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κοτσάκη-Βερβελίδου Δήμητρα για την άριστη συνεργασία μας, τον εξοπλισμό της μονάδας με σύγχρονο υλικό, αλλά και την έγκριση δαπανών για συντήρηση κτιρίων του σχολικού μας συγκροτήματος.

  Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης & Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμονα για το συνεχές ενδιαφέρον του ως ποιμενάρχη προς την εκπαιδευτική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης και τις τακτικές τιμητικές επισκέψεις του.

  Θα ήταν σημαντική παράλειψη η μη αναφορά τόσο στον ηλεκτρονικό όσο και τον έντυπο τύπο της πόλης μας, οι οποίοι υπήρξαν αρωγοί κάθε προσπάθειας επικοινωνίας μας με την τοπική μας κοινωνία, προβάλλοντας τις δράσεις μας με σκοπό τη βελτίωση του εκπαιδευτικού μας έργου.

  Ευχαριστούμε επίσης τον κ. Ζωγραφόπουλο Κωνσταντίνο, υπεύθυνο διάχυσης των Δελτίων Τύπων του σχολείου μας.

  Μαζί με την προτροπή μας για εμβολιασμό κατά της COVID-19, η εκπαιδευτική κοινότητα του 2ου Γυμνάσιο Ξάνθης σας εύχεται ένα όμορφο, ξεκούραστο, ανέμελο και ασφαλές καλοκαίρι. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με την υπόσχεση για μία καλύτερη σχολική χρονιά με υγεία και δημιουργία.

Η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης

Τάτσιου Έλενα

Δεν υπάρχουν σχόλια