GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Έρευνες για την ταυτοποίηση αγνώστων δραστών που εξαπάτησαν ημεδαπό στην Ορεστιάδα – Του απέσπασαν 1.080 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστων μέχρι στιγμής δραστών ο οποίοι εξαπάτησαν ημεδαπό την 30...


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστων μέχρι στιγμής δραστών ο οποίοι εξαπάτησαν ημεδαπό την 30-6-2021.
Αναλυτικότερα, ο παθών έλαβε μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο, στο οποίο ως αποστολέας εμφανιζόταν τράπεζα και τον καλούσε να αποδεχθεί ή να ακυρώσει υποτιθέμενη ηλεκτρονική πληρωμή.

Συγκεκριμένα, ο παθών έπρεπε να χρησιμοποιήσει προτεινόμενο υπερσύνδεσμο (link) που εμπεριείχε το μήνυμα, ο οποίος τον οδηγούσε σε ιστοσελίδα που προσομοίαζε την επίσημη ιστοσελίδα του τραπεζικού ιδρύματος, όπου καλούνταν να καταχωρήσει τους προσωπικούς κωδικούς διαδικτυακής υπηρεσίας της τράπεζας (e – banking), καθώς και τον κωδικό ασφαλείας που εστάλη στο κινητό του τηλέφωνο προκειμένου να ακυρωθεί η υποτιθέμενη πληρωμή.

Με αυτόν τον τρόπο οι δράστες κατάφεραν να αφαιρέσουν από τον τραπεζικό λογαριασμό του παθόντα το χρηματικό ποσό των 1.080 ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια