GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τουρκία: Απίστευτες εικόνες από τη βλέννα στη Θάλασσα του Μαρμαρά (video)

Ένα παχύ στρώμα από μία περίεργη βλέννα, παρατηρείται τις τις τελευταίες ημέρες στη Θάλασσα του Μαρμαρά.


Ένα παχύ στρώμα από μία περίεργη βλέννα, παρατηρείται τις τις τελευταίες ημέρες στη Θάλασσα του Μαρμαρά.
Η εφημερίδα Τζουμχουριέτ αναφέρει την περίπτωση ενός γιατρού που πήγε σε μαρίνα της περιοχής για να δει το σκάφος του και βρέθηκε αντιμέτωπος με το ασυνήθιστο θέμα.

Ο ίδιος δήλωσε έκπληκτος στην εφημερίδα: «Ολόκληρη η μαρίνα ήταν σαν να είναι καλυμμένη με υλικά από μπετόν. Όταν πλησίασα είδα μία μικρή κίνηση. Τα έχασα. Δεν μου περνούσε από το μυαλό ότι η βλέννα θα έφτανε σε αυτό το μέγεθος. Πήγα σε μία βάρκα και έβαλα το πόδι μου κάτω και κοίταξα. Ήταν σαν ένα σφουγγάρι η ακόμα και ένα παχύτερο στρώμα. Όταν αυτό άνοιξε, αναδύθηκε μία άσχημη μυρωδιά φυκιών. Όταν πήγα πάλι πρόσφατα είδα ότι το παχύ στρώμα είχε αποσυνδέθηκε και η μαρίνα ήταν πράσινη. Δεν μπορούσατε να δείτε παραπάνω από πέντε εκατοστά. Πιθανότατα έκανε πολλές ζημιές στη θάλασσα. Πρέπει με κάποιο τρόπο αυτό να εμποδιστεί. Και πάλι αυτό περνάει από την ανθρωπιά. Η βλάβη που προκαλέσαμε στη φύση είναι απεριόριστη. Εύχομαι να είναι οργανικά υπολείμματα ώστε η φύση να το καταστρέψει από μόνη της. Αν είναι όμως χημικά κατάλοιπα τότε θα έχουμε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Είναι κάτι το πολύ θλιβερό και προκαλεί μεγάλη απογοήτευση».


Εν τω μεταξύ, η τουρκική κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή ένα σχέδιο διαχείρισης καταστροφών προκειμένου να απομακρυνθεί η «θαλάσσια βλέννα» που απειλεί τη Θάλασσα του Μαρμαρά.

Το πυκνό και γλοιώδες στρώμα της οργανικής ύλης έχει εξαπλωθεί στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κωνσταντινούπολης, συνιστώντας απειλή για τη θαλάσσια ζωή και για την αλιευτική βιομηχανία της περιοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια