GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


O πρώτος Έλληνας αγνοούμενος από την τραγωδία στο Μαϊάμι είναι από τη Mάνδρα Ξάνθης! Πρόκειται για τον Ανδρέα Γιαννιτσόπουλο, 21 χρονών!

Το όνομα ενός Έλληνα ομογενή με καταγωγή από την Ξάνθη βρίσκεται στη λίστα των 159 αγνοουμένων μετά την ξαφνική κατάρρευση της 12ώροφης πολυ...


Το όνομα ενός Έλληνα ομογενή με καταγωγή από την Ξάνθη βρίσκεται στη λίστα των 159 αγνοουμένων μετά την ξαφνική κατάρρευση της 12ώροφης πολυκατοικίας στο Μαϊάμι. Πρόκειται για τον Ανδρέα Γιαννιτσόπουλο, ο οποίος είναι 21 χρονών και είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Νάσβιλ στην πολιτεία του Τενεσί.

Η οικογένεια του αγνοούμενου ομογενή διαμένει μόνιμα στην πολιτεία του Τέξας. Όπως ανέφερε στην εφημερίδα Wall Street Journal ο πατέρας του 21χρόνου Κώστας Γιαννιτσόπουλος, ο νεαρός ομογενής είχε επισκεφτεί το Μαϊάμι και έμενε σε έναν οικογενειακό φίλο, ο οποίος επίσης είναι αγνοούμενος.

Ο παππούς του και συνονόματός του Ανδρέας, με καταγωγή από την Μάνδρα της Ξάνθης μίλησε στον ΑΝΤ1 και επιβεβαίωσε ότι ο εγγονός του είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους. «Ο γιος μου, ο Κώστας, μου το έκρυβε μέχρι σήμερα επειδή επρόκειτο τη Δευτέρα να κάνω μια εγχείρηση. Σήμερα μου είπε όμως την αλήθεια. Ο εγγονός μου πήγε στο Μαϊάμι για διακοπές. Ήταν καλεσμένος στο σπίτι ενός οικογενειακού φίλου του γιου μου. Είναι αριστούχος φοιτητής με υποτροφία και απίστευτος αθλητής, τέλειος χαρακτήρας». 
 
Ο 21χρονος ομογενής, σκόπευε να επισκεφθεί αυτό το καλοκαίρι μαζί με την αδελφή του για πρώτη φορά τον τόπο καταγωγής του, την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε πέντε, ενώ 159 εξακολουθούν να αγνοούνται. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται 24 ώρες το 24ωρο. Την ίδια ώρα, νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για την κατάσταση του κτίσματος, το οποίο όπως φαίνεται είχε διαπιστωθεί έναν χρόνο πριν πως είχε πρόβλημα στατικότητας. Όπως έγινε γνωστό, μια ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε πέρσι ότι το δωδεκαώροφο κτήριο βυθιζόταν σταδιακά και χρειαζόταν εκτεταμένη ανακατασκευή. Η μελέτη δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2020 στην ακαδημαϊκή επιθεώρηση «Ocean and Coastal Management» και προειδοποιεί ξεκάθαρα για την κατάσταση του κτηρίου.

Ομάδες διασωστών από το Μεξικό και το Ισραήλ έφτασαν στην περιοχή για να ανακουφίσουν τα τοπικά συνεργεία. Η πολιτεία στέλνει επιπλέον προσωπικό στο σημείο της κατάρρευσης, ενώ ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τη θλίψη και την υποστήριξή του για το Μαϊάμι, δηλώνοντας πως αν χρειαστούν επιπλέον βοήθεια οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Πάνω στα συντρίμμια, κάποιοι κρατούσαν σφυριά και αξίνες αναζητώντας σημεία ζωής, ενώ την ίδια ώρα τα σωστικά συνεργεία, με τον απαραίτητο εξοπλισμό, προσπαθούσαν να απομακρύνουν τσιμέντα και κολώνες του κτηρίου για να ανασύρουν αγνοούμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια