GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Το “Mobile School Ταξιδεύει” της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης

Ενημέρωση του κοινού και παρέμβαση Την δράση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελης


Ενημέρωση του κοινού και παρέμβαση
Την δράση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ ΤσέπεληςΤην Τετάρτη 2 Ιουνίου στις 12:00
το μεσημέρι το Mobile School της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.

  Η ομάδα έργου μαζί με εθελοντές θα ενημερώνει τον κόσμο για τη δράση, ενώ το Mobile School θα «ανοίξει» στην πλατεία, προκειμένου να προσεγγίσει με τις δράσεις του παιδιά Ρομά που εργάζονται στους δρόμους της πόλης.

  Παράλληλα, στο πλαίσιο ενημέρωσης για την υλοποίηση του έργου, στους δρόμους της πόλης διερχόμενο αυτοκίνητο-τελάλης θα προβάλει τις δράσεις του Mobile School καλώντας τα παιδιά να συμμετέχουν σε αυτές, και πιο συγκεκριμένα σε ενεργητικά παιχνίδια, μαθηματικά, διαγωνισμούς ορθογραφίας, συζητήσεις για την προσωπική υγιεινή, τον Covid, κ.ά. Τη δράση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελης.



Έπειτα από δύο χρόνια παρεμβάσεων εντός της Δράμας το Mobile School τρεις φορές την εβδομάδα ταξιδεύει σε περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και της Ξάνθης, προκειμένου να προσεγγίσει παιδιά Ρομά που είναι αποκλεισμένα από τις σχολικές κοινότητες ή λόγω του οικογενειακού περιβάλλοντος δεν μπορούν να έχουν κανονική φοίτηση.

  Το έργο «To mobile school ταξιδεύει» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας.

Το πρόγραμμα Active citizens fund ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund στην Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια