GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Από αύριο Δευτέρα τα πρώτα «προνόμια» στους εμβολιασμένους – Ανησυχία για τέταρτο κύμα λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ έρχεται από αύριο, με την χαλάρωση των μέτρων, που έχει ως στόχο την επιστροφή στην κανονικότητ...


Η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ έρχεται από αύριο,
με την χαλάρωση των μέτρων, που έχει ως στόχο την επιστροφή στην κανονικότητα, να εμπεριέχει και «προνόμια» για τους εμβολιασμένος.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου οι πλήρως εμβολιασμένοι θα εξαιρούνται από τη διενέργεια self test για την εργασία τους και για την άθλησή τους στα γυμναστήρια, με μοναδική προϋπόθεση να έχουν περάσει 15 ημέρες από την τελευταία δόση.

Επιπλέον, η κυβέρνηση θέλοντας να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στους εμβολιασμούς για τον κορονοϊό εξετάζει τα εξής σενάρια για νέα «προνόμια»:

-Ελεύθερη είσοδος εμβολιασμένων στην εστίαση και στους κλειστούς χώρους

Διευκολύνσεις στις μετακινήσεις, εντός αλλά και εκτός Ελλάδας, όπως για παράδειγμα μη υποχρέωση υποβολής εμβολιασμένων σε rapid test.

-Ελεύθερη είσοδος των εμβολιασμένων σε εκδηλώσεις άνω των 1.000 ατόμων

-Ελεύθερη η είσοδος για όσους έχουν εμβολιαστεί στα γυμναστήρια, τα μπαρ, τα κέντρα διασκέδασης και στα γήπεδα.

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Φόβος για τέταρτο κύμα λόγω της μετάλλαξης Δέλτα
Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με την μετάλλαξη Δέλτα, η οποία αναμένεται να κυριαρχήσει ακόμη και στη χώρα μας.

Μάλιστα, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος, εξήγησε ότι το τέταρτο κύμα που κάποια στιγμή θα πλήξει την Ελλάδα θα αφορά τη συγκεκριμένη μετάλλαξη, υπογραμμίζοντας ότι θα πλήξει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί και τους ανοσοκατασταλμένους που δεν τους έχουν πιάσει οι 2 δόσεις.

Μάλιστα σημείωσε πως ίσως θα πρέπει να επισπευθεί η τρίτη δόση για τους ανοσοκατασταλμένους για να προστατευτούν, ενώ τόνισε πως θα είναι μικρά τα προβλήματα για τους εμβολιασμένους.

Υπογράμμισε πως τώρα στόχος στην χώρα μας είναι το 70% του πληθυσμού να έχει κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου μέσα στον Ιούλιο και πως αυτή την στιγμή περίπου το 40% των ατόμων 60-70 ετών που δεν έχει εμβολιαστεί.

«Πρέπει να ενταθούν οι εμβολιασμοί η κυβέρνηση πρέπει να εστιάσει που είναι τα προβλήματα σε ποιες ηλικιακές ομάδες και περιοχές έτσι ώστε με ειδικές παρεμβάσεις να πεισθούν οι πολίτες να εμβολιαστούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια