GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΕΛΕΟΣ! Αρχισαν οι Δ.Ο.Υ. κατασχέσεις λογαριασμών εν μέσω ρύθμισης οφειλών!!!

Και ενώ οι βαρύγδουπες δεσμεύσεις της κυβέρνησης για υποβοήθηση της αγοράς μετά την lockdown εποχή έδωσαν και πήραν, το Υπουργείο των Οικο...


Και ενώ οι βαρύγδουπες δεσμεύσεις της κυβέρνησης για υποβοήθηση της αγοράς μετά την lockdown εποχή έδωσαν και πήραν, το Υπουργείο των Οικονομικών προχώρησε σε άτυπη πλην πραγματική εντολή στους προϊσταμένους των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) σε όλη τη χώρα, ζητώντας να ξεκινήσουν οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και όχι μόνο, εν μέσω μάλιστα ανοιχτής ρύθμισης οφειλών (Δεύτερη Ευκαιρία).

Οι επαγγελματίες της Θράκης και της Αν. Μακεδονίας και πολύ περισσότερο της Ξάνθης, είδαν τους λογαριασμούς τους “δεσμευμένους”, χωρίς καν μία ειδοποίηση, δημόσια διαπόμπευση με κοινοποίηση σε προμηθευτές και πελάτες μέσω Δικαστικού Επιμελητή και μάλιστα για χρέη που αρχικώς είχαν ρυθμιστεί, αλλά λόγω των επαναλαμβανόμενων lockdown δεν μπόρεσαν να τηρήσουν.

Το θέμα βεβαίως και ήταν σε γνώση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, που είχε δώσει αναστολή πληρωμών μέχρι και την 31η Μαρτίου του 2021.

Το άνοιγμα της αγοράς και η επίθεση των Δ.Ο.Υ.!

Η αγορά άνοιξε επι της ουσίας τέλη Μαϊου, με τις περισσότερες δραστηριότητες να πελαγοδρομούν ανάμεσα στη νέα κατάσταση και δεδομένα που διαμόρφωσαν τα απανωτά κλεισίματα όσο και τις υποχρεώσεις που είχαν δημιουργηθεί.

Η καταβολές των επιστρεπτέων ενισχύσεων, για όσους τις πήραν, σίγουρα δεν έλυσαν προβλήματα, ίσως να αποδειχθεί ότι αύξησαν μελλοντικά, εάν η κυβέρνηση δεν αποφασίσει την οριστική διαγραφή πιθανής οφειλής απο τις ενισχύσεις αυτές.

Και ενώ λοιπόν οι συνθήκες αυτές ήταν δεδομένες για όλους, στις 31 Μαϊου εξέπνευσε και η διορία που είχαν οι Δ.Ο.Υ. για να ξεκινήσουν την ενημέρωση των Οφειλετών για χρέη που ήταν σε ρύθμιση ή αρρύθμιστα προ κορονοϊού, οι προϊστάμενοι άρχισαν να οργανώνουν την επίθεση στους οφειλέτες!

Η ρύθμιση…

Η πολυπόθητη και πολυδιαφημισμένη ρύθμιση των 240 δόσεων άνοιξε ως ηλεκτρονική πλατφόρμα στις 2 Ιουνίου και έκτοτε έχουν το δικαίωμα οι οφειλέτες να πάρουν την “ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ” για να μπορέσουν να έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και κυρίως να ρυθμίσουν υπο ευνοϊκότερους όρους και σε χαμηλότερα ποσά (κούρεμα τόκων και μέρος κεφαλαίου), τόσο σε Δημόσιο όσο σε Τράπεζες αλλά και προς Τρίτους.

Εν μέσω λοιπόν αυτής της ρύθμισης, που λειτουργεί υπο τη σκέπη του Υπουργείου Οικονομικών, απο την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), σαν να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα, μέσω των Δ.Ο.Υ. άρχισε να δεσμεύει τραπεζικούς λογαριασμούς επαγγελματιών και όψεως και ατομικούς με αποτέλεσμα το κλίμα της αρχικής αβεβαιότητας να μετατραπεί σε κατάσταση ασφυξίας!

Απόγνωση!

Πολλοί επαγγελματίες – επιχειρηματίες της περιοχής της Θράκης και ιδιαίτερα της Ξάνθης, επικοινώνησαν με το “Θρακικό Πρακτορείο Ειδήσεων” και κατήγγειλαν το γεγονός, ζητώντας απο τους επίσημους φορείς (Επιμελητήρια – Σύλλογο Φοροτεχνικών και Λογιστών – Εμπορικό Σύλλογο κλπ), να παρέμβουν για να “παγώσει” προσωρινά κάθε επιθετική τακτική της Δ.Ο.Υ. και ίσως αύριο του Κ.Ε.Α.Ο. (ΕΦΚΑ), προκειμένου να σταθεροποιηθεί η αγορά καταρχήν, να ενταχθούν στη ρύθμιση των 240 δόσεων και να μπορούν να εξυπηρετούν χωρίς την απειλή και την ασφυξία της κατάσχεσης λογαριασμών και κινητών ή ακινήτων, τις υποχρεώσεις τους.

Δηλώνουν ότι αν δεν ανασταλεί αυτή η τακτική του κράτους, πολύ σύντομα, όσοι δεν έκλεισαν εν μέσω καραντίνας θα κλείσουν τώρα και μάλιστα αφήνοντας πολλές υποχρεώσεις που θα κλονίσουν σημαντικά την αγορά!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια