GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η αξονική τομογραφία και όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις για την διαδικασία

Η αξονική τομογραφία είναι μια πολύ σημαντική εξέταση που βοηθά στη διάγνωση παθήσεων και πολλές φορές ακόμη και στην πρόληψή τους. Πάμε λο...


Η αξονική τομογραφία είναι μια πολύ σημαντική εξέταση που βοηθά στη διάγνωση παθήσεων και πολλές φορές ακόμη και στην πρόληψή τους. Πάμε λοιπόν να απαντήσουμε σε κάποιες συχνές ερωτήσεις, ώστε να καλύψουμε κάθε απορία που προκύπτει για τη συγκεκριμένη εξέταση.

Τι είναι η αξονική τομογραφία;

Η αξονική τομογραφία είναι η εξέταση που ονομάζεται και σάρωση, καθώς χρησιμοποιεί ακτίνες Χ και μας δίνει λεπτομερείς εικόνες του σώματος. Μπορεί να πραγματοποιηθεί για την ανάγκη διάγνωσης σε πολλά σημεία του σώματος, όπως στον εγκέφαλο, στους πνεύμονες, στην καρδιά, στους μαλακούς ιστούς και τα αιμοφόρα αγγεία.

Πώς πραγματοποιείται η αξονική τομογραφία;

Το πρώτο πράγμα που θα σας ζητηθεί να κάνετε πριν την εξέταση της αξονικής τομογραφίας είναι να αφαιρέσετε όλα τα μεταλλικά αντικείμενα που φοράτε, ώστε να μην αλλοιωθεί το αποτέλεσμα της εξέτασης. Έπειτα θα ξαπλώσετε στον ειδικά διαμορφωμένο αξονικό τομογράφο και θα ακολουθήσετε όλες τις οδηγίες του ακτινολόγου, ο οποίος βρίσκεται σε ξεχωριστό θάλαμο. Όλα τα στοιχεία που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της εξέτασης, στέλνονται από το μηχάνημα σε υπολογιστή, που τα επεξεργάζεται και αναλύει περισσότερο τις εικόνες που έχουν ληφθεί.

Ποια είναι η διάρκεια της αξονικής τομογραφίας;

Ο χρόνος κατά τον οποίο πραγματοποιείται η εξέταση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το σημείο του σώματος που ελέγχεται. Η διαδικασία είναι συνήθως γρήγορη και ο μέσος χρόνος είναι γύρω στα 15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια