GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σάλος με τις αποκαλύψεις του αρχιμαφιόζου στην Τουρκία – Αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας

Ο Τούρκος μαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ, στο ένατο αποκαλυπτικό βίντεό του, δήλωσε ότι ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού αγωνίζεται για την προ...


Ο Τούρκος μαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ, στο ένατο αποκαλυπτικό βίντεό του, δήλωσε ότι ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού αγωνίζεται για την προεδρική έδρα.Απευθυνόμενος στον Σοϊλού, ο Πεκέρ, ανέφερε: «Προσπαθείς να γίνεις πρόεδρος της χώρας διαθέτοντας μυαλό σε μέγεθος φουντουκιού. Ωστόσο, θα μπορούσες, αν δεν με είχες πουλήσει»

Το 84-λεπτο βίντεο, που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, επικεντρώνεται σε κατηγορίες εναντίον του Σοϊλού, καθώς επίσης λεπτομέρειες διαφθοράς και δωροδοκίας σε δήμους αλλά και παρατυπίες στον τρόπο με τον οποίο ο μεγαλύτερος όμιλος ΜΜΕ της Τουρκίας καταλήφθηκε από κυβερνητικό σύμμαχο.

«Θα δικαστείς στο Τμήμα Μείζονος σύνθεσης του δικαστηρίου και εγώ θα καταθέσω ότι με φιλοξένησες στο γραφείο σου πριν φύγω», δήλωσε ο Πεκέρ.

Ο αρχιμαφιόζος κατηγόρησε επίσης τον Σοϊλού ότι προειδοποίησε κρυφά Τούρκο επιχειρηματία για έρευνα που διεξαγόταν εναντίον του και τον συμβούλεψε να εγκαταλείψει τη χώρα. 

Σύμφωνα με τον Πεκέρ, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Ασφαλείας για το Οργανωμένο Έγκλημα, Resul Holoğlu, κάλεσε τον επιχειρηματία Sezgin Baran Korkmaz για να τον προσκαλέσει στο υπουργείο Εσωτερικών. Ο Korkmaz έμεινε στο υπουργείο για δύο ώρες στις 5 Δεκεμβρίου 2020. Όσο ήταν εκεί, ο Σοϊλού τον πλήρωσε και τον προειδοποίησε ότι είχε ολοκληρωθεί η έρευνα, συμβουλεύοντας τον να φύγει από τη χώρα. Σύμφωνα με τον Πεκέρ, ο Σοϊλού είπε στον Korkmaz ότι «οι ανώτεροι το γνωρίζουν αυτό». Με τη λέξη «ανώτεροι», ο Σοϊλού εννοούσε τον Ερντογάν.

Ο Korkmaz έφυγε από τη χώρα στις 6 Δεκεμβρίου, δηλαδή εβδομάδες πριν οι Τουρκικές αρχές διατάξουν τη σύλληψή του, σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν 132 εκατομμύρια δολάρια που φαίνεται να έχει υπεξαιρέσει από την κυβέρνηση των Η. Π. Α.

Ο επιχειρηματίας εμπλέκεται με τους Jacob and Isaiah Kingston,τους λεγόμενους Μορμόνους Αδελφούς του Εγκλήματος από τη Γιούτα, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για απάτη και ξέπλυμα χρήματος. Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Ahval κάλυψε την υπόθεση εκτενώς από το 2018.

Επικεφαλής δικαστής στο περιφερειακό διοικητικό δικαστήριο στην Άγκυρα έμεινε σε πολυτελή σουίτα στο Paramount Hotel, ξενοδοχείο στη νοτιοδυτική τουριστική πόλη Μπόντρουμ, η οποία ανήκει στον Korkmaz, δήλωσε ο Πεκέρ.

Ο μαφιόζος δήλωσε ότι ο Veysi Ateş, ο παρουσιαστής που είχε συντονίσει την πρόσφατη εμφάνιση του Σοϊλού στο κανάλι HaberTürk και φαινόταν ότι έκανε απλές ερωτήσεις στον υπουργό, καθώς και ο φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος Rasim Ozan Kütahyalı ήταν μεταξύ αρκετών άλλων εκείνοι που έκαναν διακοπές στο ξενοδοχείο που ανήκει στον Korkmaz. Ο Πεκέρ υπαινίχθηκε διασυνδέσεις μεταξύ του Korkmaz και αρκετών δικαστών, εισαγγελέων και αρχηγών αστυνομίας, χωρίς να κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα.

«Τι γυρεύεις σε ξενοδοχείο καταζητούμενου;» ρώτησε ο Πεκέρ. «Που είναι τα τιμολόγια αξίας 100.000$ για τις σουίτες στις οποίες έμεινες? Σε τι ποσό υπολογίζεται ο μισθός σου;»

Ο Πεκέρ περιέγραψε λεπτομερώς τις προηγούμενες κατηγορίες του εναντίον του Σοϊλού, αναφέροντας ότι το κεφάλαιο της ασφαλιστικής του εταιρείας «αυξήθηκε κατά 5.000 τοις εκατό» από τη στιγμή που συνεργάστηκε με το κυβερνόν Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ). Εξηγώντας περαιτέρω τις προηγούμενες κατηγορίες του, ο Πεκέρ ανέφερε ότι είχε πληρώσει «πολύ περισσότερα από 10.000 δολάρια» στο βουλευτή του ΑΚΡ Metin Külünk.

Ο ίδιος είπε «Δεν έχω στείλει σε κανέναν τέτοιο ποσό, ωστόσο έχω στείλει μεγαλύτερα ποσά».

Ο Πεκέρ πλήρωσε «1,5 εκατομμύριο λίρες σε σημερινά χρήματα», ποσό το οποίο ανέρχεται σε 180.000 δολάρια, σε τοκογλύφους για συγγενή του Külünk, ανέφερε. «Μου ζητούσε να στείλω χρήματα σε αυτές τις ενώσεις στη Γερμανία, και θα το έκανα κρυφά (κάτω από το τραπέζι)».

Οι εν λόγω ενώσεις θα μπορούσαν να είναι η Osmanen Germania, η τουρκική εθνικιστική συμμορία μοτοσικλετιστών στη Γερμανία, η οποία έχει απειλήσει τους ντόπιους Κούρδους ακτιβιστές στο παρελθόν. Ο Külünk κατηγορήθηκε για τη χρηματοδότηση της συγκεκριμένης συμμορίας, η οποία έκτοτε έχει καταδικαστεί για διάφορα εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων δολοφονιών και διακίνησης.

Ο Νέιτ Σενκάν, διευθυντής ερευνητικής στρατηγικής στον οργανισμό Freedom House, δήλωσε το Φεβρουάριο στον ιστότοπο Ahval ότι τα μέλη της συμμορίας αποτελούσαν τους αντιπροσώπους της Τουρκίας για να καταφέρουν να επιτύχουν τους στόχους τους στο εξωτερικό.

«Σχεδόν κάθε σημαντικός παράγοντας στο φιλοκυβερνητικό δίκτυο του AKP στη Γερμανία φαίνεται να έχει κάποιου είδους σύνδεση με τον Külünk – ή να αναζητά ένα», ανέφερε ο Γερμανός δημοσιογράφος Lennart Pfahler σε ένα tweet από το 2019, όπου μοιράστηκε έναν λεπτομερή χάρτη.

 «Δεν έστελνα 10.000δολάρια κάθε μήνα» είπε ο Πεκέρ. «Άφηνα όμως χρήματα στο αυτοκίνητό του σε περιόδους εκλογών».

Ο Πεκέρ είπε ότι ο Külünk του είχε πει πως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ήθελε να χρησιμοποιήσει τις κατηγορίες του εναντίον του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Του είπα, Τι λες, αδερφέ; Ο Μπάιντεν περιμένει τον Σεντάτ Πεκέρ; Το έχουν χάσει εντελώς. Έχουν τρελαθεί, μα το Θεό.»

Ο Πεκέρ περιέγραψε επίσης λεπτομερώς τις κατηγορίες εναντίον του μεγιστάνα των ΜΜΕ Yıldırım Demirören, και ανέφερε ότι δεν είχε αποπληρώσει ποτέ το δάνειο 750 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο χρησιμοποίησε για να εξαγοράσει την Doğan Media, έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους ΜΜΕ στην Τουρκία που ανήκε προηγουμένως στον Aydın Doğan.

 «Κάναμε έφοδο στην εφημερίδα», δήλωσε ο Πεκέρ, αναφερόμενος στην επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Hürriyet, ναυαρχίδα της Doğan Media και μιας από τις πιο δημοφιλείς στη χώρα. «Ο Aydın Doğan φοβόταν το χάος και φυσικά έδωσε επεξηγήσεις για τα 750 εκατομμύρια δολάρια».

Τα χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την εξαγορά τελικά είχαν προέλθει από δάνειο μέσω της κρατικής τράπεζας Ziraat Bank.

«Γνωρίζετε ότι αυτός ο απατεώνας δεν επέστρεψε ποτέ ούτε ένα σεντ από αυτά τα 750 εκατομμύρια δολάρια;» ρώτησεο Πεκέρ. «Δεν πλήρωσε καν τους τόκους.»

«Ο Demirören, δεν έχει τον έλεγχο του ομίλου του», συνέχισε ο Πεκέρ. «Ο Serhat και ο Berat τον έχουν», είπε αναφερόμενος προφανώς στον Berat Albayrak, γαμπρό του Ερντογάν, και  πρώην υπουργό Οικονομικών, και τον αδελφό του Serhat Albayrak, ο οποίος ελέγχει επίσης τον άλλο μεγάλο όμιλο ΜΜΕ, Τurkuvaz Media.

«Ο Demirören κέρδισε επίσης διαγωνισμούς για την κατασκευή δρόμων στο Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε ο Πεκέρ, «εξέλιξη με την οποία οι Αζέροι δεν ήταν ευχαριστημένοι». «Δεν θα με εξέπληττε αν άρχιζαν να μας αποκαλούν ληστές της Ούμα, αντί για ηγέτες», ανέφερε.

Ο Πεκέρ ξεκίνησε αυτήν την αποκαλυπτική σειρά βίντεο χαρακτηρίζοντάς την ως το «κυνήγι λιονταριών», χαρακτηρισμός ο οποίος αναφέρεται σε ένα μεγάλο επίτευγμα που θα επισκιάσει τυχόν μικρότερες παρανοήσεις στο παρελθόν, είπε.

Στα επόμενα βίντεο, ο Πεκέρ θα μιλήσει για τη  διαφθορά στους δημόσιους διαγωνισμούς και πώς έχει δημιουργηθεί το σύστημα δωροδοκίας στους δήμους, ανέφερε. Το βίντεο της Κυριακής κάνει μια γρήγορη εισαγωγή και στους δήμους επίσης.

«Οι δήμαρχοι δεν παίρνουν χρήματα απευθείας από εσάς, είναι καχύποπτοι»,  ανέφερε. «Σας συμβουλεύουν όμως να προχωρήσετε σε δωρεά στη μια ή στην άλλη φιλανθρωπική οργάνωση».

Αφού το ποσό της δωροδοκίας έχει κατατεθεί ως δωρεά στην εκάστοτε στη φιλανθρωπική οργάνωση, ο δήμαρχος χρησιμοποιεί ένα έμπιστο πρόσωπο για να εκδώσει ένα υπερτιμημένο τιμολόγιο και να «τσεπώσει» τη διαφορά μεταξύ του πραγματικού κόστους της δουλειάς και των χρημάτων που καταβλήθηκαν, εξήγησε ο Πεκέρ.

Ένας άλλος τρόπος εξαπάτησης των δήμων ήταν στο σύστημα αναδόχων έργων, συνέχισε. Ένας φιλοκυβερνητικός εργολάβος κέρδιζε μια προσφορά και έδινε ένα μέρος της δουλειάς σε έναν υπεργολάβο, ο οποίος στη συνέχεια έκανε το ίδιο για ένα ακόμη μικρότερο ποσό, σύμφωνα με τον Πεκέρ. Με αυτόν τον τρόπο, μια δουλειά που θα κόστιζε 2 εκατομμύρια δολάρια τιμολογείται στο κράτος για 1 δισεκατομμύριο δολάρια, είπε.

 «Θα τα χάσετε όταν σας πω τα πάντα», δήλωσε ο Πεκέρ.


Ο Πεκέρ θα σας πει και άλλες ιστορίες. Με τον καιρό, εσείς θα αναλάβετε την κυβέρνηση», ανέφερε. Μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση, θα έχουν όλα τα απαραίτητα μέσα για να καταρρίψουν το σύστημα διαφθοράς, «χωρίς κόστος για εσάς», πρόσθεσε.

«Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι δεξιοί», ανέφερε. «Όταν ακούτε ότι η θρησκεία καταστρέφεται, η πατρίδα καταστρέφεται, κοιτάξτε πίσω τους. Εκεί θα δείτε το γνωστό έργο. Το σύστημα δεν αλλάζει. Αυτό το σύστημα που βασίζεται στις πλάτες των ανθρώπων περιλαμβάνει πάντα την κλοπή».  


 

Δεν υπάρχουν σχόλια