GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΓΑΡΔΕΝΙΑ

ΓΑΡΔΕΝΙΑ : ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΑΣ


ΓΑΡΔΕΝΙΑ : ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΑΣ
Μέσα στον ορυμαγδό της καθημερινότητας υπάρχουν σταθμοί και λιμάνια, στιγμές μικρές και μεγάλες που δεν τις προσπερνάμε ελαφρά τη καρδία.
Τα λουλούδια είναι μέσα σ΄ αυτές.
Σήμερα θα μας απασχολήσει η γαρδένια.
Όταν φέρνουμε στο μυαλό μας τη γαρδένια, αυτόματα νοσταλγούμε το μεθυστικό άρωμα των λουλουδιών της. Για να προκύψουν όμως αυτά τα υπέροχα λευκά λουλούδια, θα πρέπει να την φροντίσουμε κατάλληλα ώστε τα μπουμπούκια της να μας ανταμείψουν.
Δεν είναι εύκολο φυτό και έχει πολύ ιδιαίτερες απαιτήσεις. Για πολλούς είναι μια πρόκληση, για κάποιους άλλους είναι σχέση αγάπης.

Πώς είναι δυνατόν να μην λατρέψεις μια ανθισμένη γαρδένια, φουντωμένη και καμαρωτή, που στέκει στο μπαλκόνι σου; Κάθε φορά που βρίσκεσαι δίπλα της, κατακλύζεσαι από το θαυμάσιο χαρακτηριστικό της άρωμα. Ναι, είναι απαιτητική, αλλά για την μυρωδιά της και μόνο, αξίζει την απόλυτη προσοχή και φροντίδα μας.

Πήρε το όνομά της από τον Alexander Garden, φυσιοδίφης από το Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας και ανήκει στα οξύφυλλα φυτά (όπως και η ορτανσία, η αζαλέα, η καμέλια). Το μεθυστικό της άρωμα, μας ταξιδεύει μαγικά και αιχμαλωτίζει για πάντα τις αισθήσεις μας. Είναι έντονο και συνάμα γλυκό και αισθησιακό.

Τονίζει την αισθησιακή και κομψή πλευρά της γυναίκας και δεν είναι τυχαίο που έχει επιλεγεί ως βάση σε πολλά καλλυντικά. Με νότες από γαρδένια, αρώματα, σαπούνια, κρέμες, αφρόλουτρα και τόσα άλλα, με μυρωδιές σύνθετες και μακράς διαρκείας.
 

Συμβολισμός
Η σπάνια ομορφιά της και το υπέροχο άρωμα την κάνουν ακαταμάχητη σε πολλούς. Είναι σύμβολο της κρυφής αγάπης και του μυστικού έρωτα. Δηλώνει τον έρωτα και το πάθος και είναι από τα παραδοσιακά λουλούδια που φορούν οι άνδρες ως μπουτονιέρες. Τα λευκά της πέταλα, είναι ένδειξη της αγνότητας, της αθωότητας, της σεμνότητας και της ειλικρίνειας.

Πηγή : eflowers.gr

Στέλιος Αρσενίου


Δεν υπάρχουν σχόλια