GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Νέοι πρόεδροι σε ΣτΕ και Άρειο Πάγο

Νέα ηγεσία στη δικαιοσύνη επέλεξε η κυβέρνηση ορίζοντας νέους προέδρους στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τον Αρειο Πάγο.


Νέα ηγεσία στη δικαιοσύνη επέλεξε η κυβέρνηση ορίζοντας νέους προέδρους στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τον Αρειο Πάγο.
Με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου μετά από εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα η κυβέρνηση επέλεξε νέο Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας τον αντιπρόεδρο του Δικαστηρίου Δημήτριο Σκαλτσούνη, ο οποίος θα διαδεχθεί τη σημερινή Πρόεδρο του ΣτΕ Μαίρη Σάρπ, η οποία αποχωρεί στο τέλος Ιουνίου από την προεδρία του Δικαστηρίου λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας.

Για την Προεδρία του Αρείου Πάγου η κυβέρνηση επέλεξε την αντιπρόεδρο του Δικαστηρίου Μαρία Γεωργίου, η οποία ήταν και η αρχαιότερη από τους τρείς που είχαν προεπιλεγεί από την κοινοβουλευτική διαδικασία μετά την ακρόαση ενώπιον των προέδρων της Βουλής.

Ο νέος πρόεδρος του ΣτΕ Δημήτρης Σκαλτσούνης θα μείνει για ένα έτος στην προεδρία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ενώ θα παραιτηθεί, μόλις αναλάβει καθήκοντα από το δικαστικό συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου όπου είχε κληρωθεί για τη διερεύνηση της υπόθεσης με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου θα μείνει στην προεδρία του ΑΠ για δύο χρόνια διαδεχόμενη τη σημερινή πρόεδρο Αγγελική Αλειφεροπούλου που αποχωρεί σε λίγες ημέρες λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας.

πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια