GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



«Συναγερμός» από τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης για τις νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού

Στόχος της τοπικής κοινωνίας θα πρέπει να είναι η βελτίωση της ικανότητας ανταπόκρισης του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης σε περιπτώσεις έκτακτη...

Στόχος της τοπικής κοινωνίας θα πρέπει να είναι η βελτίωση της ικανότητας ανταπόκρισης του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου

Αναστάσιος Καραδέδος:
«Με τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν δεν δύναται να ανταπεξέλθει σε μια ενδεχόμενη υγειονομική κρίση, όσο μικρή κι αν είναι, το Νοσοκομείο της Ξάνθης…»

Έντονη ανησυχία και συναγερμό στις αρμόδιες αρχές έχει προκαλέσει η αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης «Δέλτα» του κορονοϊού που είναι 50%-60% πιο μεταδοτική από την προηγούμενη, την Άλφα, τη Βρετανική που είχε κυριαρχήσει και στη χώρα μας. Ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, τέλη Αυγούστου θα επικρατήσει και στην Ελλάδα η νέα μετάλλαξη.

Είναι ξεκάθαρο πώς υπό αυτές τις συνθήκες, το σύστημα υγείας αναμένεται να επιβαρυνθεί περαιτέρω. Ως εκ τούτου, χρειάζεται να γίνουν περισσότερα σε ορισμένους τομείς για να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε τις κρίσεις στον τομέα της υγείας, αλλά και τα πιθανά νέα κύματα του ιού με πιο αποφασιστικό, οργανωμένο και ελεγχόμενο τρόπο. Προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε ως τοπική κοινωνία, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, κύριος Αναστάσιος Καραδέδος, κληθείς να σχολιάσει τα νέα δεδομένα από το μέτωπο της πανδημίας. Ο ίδιος δεν κρύβει τον προβληματισμό του για τη δημιουργηθείσα κατάσταση, απευθυνόμενος προς όλες τις αρμόδιες αρχές, με στόχο την ενίσχυση και την καλύτερη διαχείριση των δυνατοτήτων του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Όπως σημειώνει, στόχος όλων των Ξανθιωτών θα πρέπει να είναι η βελτίωση της ικανότητας ανταπόκρισης του γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αλλά και η καλύτερη αξιοποίηση των υφιστάμενων δυνατοτήτων σε συνεχή βάση. Αυτό προϋποθέτει προσπάθεια σε διάφορα επίπεδα και συντονισμένα βήματα στους τομείς των υποδομών, των προμηθειών, του προσωπικού, των διαδικασιών, και του ευρύτερου σχεδιασμού του συστήματος.

«Είναι λογικό ο κόσμος να φοβάται. Κυρίως, η τοπική μας κοινωνία με ένα Νοσοκομείο που είναι υπό κατάρρευση θα πρέπει να «ξυπνήσει». Δυστυχώς, μια ενδεχόμενη υποτροπή της πανδημίας θα μας «κόστιζε» πολύ ακριβά. Με τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν δεν δύναται να ανταπεξέλθει σε μια ενδεχόμενη υγειονομική κρίση, όσο μικρή κι αν είναι, το Νοσοκομείο της Ξάνθης. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις μεταλλάξεις που απειλούν τον πλανήτη καθιστά την κατάσταση ιδιαίτερα κρίσιμη. Τι θα γίνει, εάν χρειαστούν σωληνώσεις, καθώς οι νέες μεταλλάξεις του ιού είναι πολύ μεταδοτικές; Θα πρέπει να γίνει κάτι άμεσα…».

Αρκουμανέας: Εμβόλια για να μην πάμε σε τοπικά lockdown
Την ίδια ώρα, πάντως, τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση του νέου στελέχους στη χώρα μας κρούει και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. Όπως ο ίδιος επισημαίνει, αν χρειαστεί λόγω μετάλλαξης «Δέλτα» θα επιστρέψουμε σε lockdown, τοπικά σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, τα οποία όμως είναι στο χέρι μας να αποτραπούν.

«Λύση είναι τα εμβόλια. Πρώτον, πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε. Δεύτερον, τα εμβόλια είναι ασφαλή. Έχουν γίνει δισεκατομμύρια δόσεις σε όλο τον πλανήτη και εκατομμύρια στη χώρα μας με απειροελάχιστες επιπλοκές. Τρίτον, οι μη εμβολιασμένοι και οι περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη πολύ πιθανόν, για να μην πω σίγουρα, μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα» υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια