GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ: Δεν θα λειτουργήσει το Τμήμα Ψυχολογίας του ΔΠΘ στο Διδυμότειχο!

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης Άγγελος Συρίγος βρέθηκε την Πέμπτη 24/06 στην Θράκη, προκει...

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης Άγγελος Συρίγος βρέθηκε την Πέμπτη 24/06 στην Θράκη, προκειμένου  να διευθετηθεί το θέμα που είχε προκύψει με την στέγαση του τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο.Αρχικά βρέθηκε στην Κομοτηνή και ύστερα στον βόρειο Έβρο, όπου ανακοίνωσε ότι δεν θα λειτουργήσει το Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο από το νέο ακαδημαϊκό έτος και ότι η λειτουργία της μετατίθεται για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23, χωρίς αυτό να σημαίνει κάποια δέσμευση από τον υφυπουργό.

Πριν μερικές μέρες η Σύγκλητος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης είχε εκφράσει τον προβληματισμό και την ανησυχία της σχετικά με την προτεινόμενη στέγη της Ψυχολογίας, καθώς όπως τονιζόταν χαρακτηριστικά η Σύγκλητος «κρίνει τον προταθέντα χώρο των αποθηκών Ε.Α.Σ. ως παντελώς ακατάλληλο για την προσωρινή ή μόνιμη εγκατάσταση του υπό ίδρυση Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο».

Παράλληλα η Σύγκλητος δηλώνει την έντονη ανησυχία της για την παρατηρούμενη καθυστέρηση λήψης των αποφάσεων που απαιτούνται για τη λειτουργία του υπό ίδρυση Τμήματος Ψυχολογίας από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο Σύλλογος Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου έκανε γνωστή την πρόθεσή του να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια, ώστε να προλάβει «κάθε αυθαίρετη απόφαση αναφορικά με την στέγαση της σχολής Ψυχολογίας του ΔΠΘ σε αυτό». Επίσης έχουν υπάρξει αντιδράσεις και από Συλλόγους Διδασκόντων, αλλά και από τον Δήμο Διδυμοτείχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια