GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Εστίαση: Ξεκινούν οι ενισχύσεις από το ΕΣΠΑ

  Eντός της εβδομάδας έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι περισσότερες πληρωμές για τους επαγγελματίες της εστίασης που εντάχθηκαν στο πρόγ...

 


Eντός της εβδομάδας έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι περισσότερες πληρωμές για τους επαγγελματίες της εστίασης που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ύψους 340 εκατ. ευρώ για την επανεκκίνηση της εστίασης, καθώς θα πληρωθούν σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τουλάχιστον 10.000 επαγγελματίες του κλάδου των οποίων οι αιτήσεις έχουν αξιολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη υποβληθεί περίπου 30.000 αιτήσεις ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι από το πρόγραμμα να ενισχυθούν συνολικά περίπου 35.000 επιχειρήσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Ανάπτυξης, αναμένεται να ακολουθήσουν τις επόμενες δύο εβδομάδες, δηλαδή το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, οι πρώτες εκταμιεύσεις ενισχύσεων που αφορούν επιχειρήσεις γυμναστηρίων και παιδοτόπων, ενώ η κυβέρνηση πρόκειται να δώσει έκτακτη επιχορήγηση και στις σχολές χορού που ήταν κλειστές.

Και ενώ αναμένονται οι εκταμιεύσεις για το πρόγραμμα της εστίασης, αναρτήθηκε ο τελικός πίνακας με το σύνολο των επιχειρήσεων που θα λάβουν μη επιστρεπτέα χρηματοδότηση από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19».

Στον συγκεντρωτικό πίνακα περιλαμβάνονται συνολικά 9.617 επιχειρήσεις που αξιολογήθηκαν θετικά (επιπλέον 5.017 επιχειρήσεις). «Με σχολαστική δουλειά και με όρους απόλυτης διαφάνειας και αξιοκρατίας, η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει χιλιάδες επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία.

Ολοκληρώθηκε το πρώτο και σημαντικότερο στάδιο αξιολόγησης προκειμένου 9.617 επιχειρήσεις της Αττικής να ενισχυθούν με μη επιστρεπτέα χρηματοδότηση, ύψους 250.104.325 ευρώ. Εχουμε προχωρήσει και έχουμε εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κονδύλια προκειμένου να μπορούν οι επιχειρήσεις να τα λάβουν άμεσα» δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

πηγή CNN Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια