GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Κραυγή» αγωνίας από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης

Κινδυνεύει να εξελιχθεί σε Κέντρο Υγείας, προειδοποιεί ο ίδιος

Κινδυνεύει να εξελιχθεί σε Κέντρο Υγείας, προειδοποιεί ο ίδιος

Αναστάσιος Καραδέδος:
«Να μην επιτρέψουμε την κατάρρευση του Νοσοκομείου Ξάνθης»


  Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, κύριος Αναστάσιος Καραδέδος, για την κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπως αυτή διαμορφώνεται λόγω των αρρυθμιών στη σημερινή του λειτουργία και οι οποίες, όπως επισημαίνει, δεν αποκλείεται να οδηγήσουν στην υποβάθμισή του ακόμη και σε Κέντρο Υγείας με ό,τι κίνδυνο συνεπάγεται κάτι τέτοιο για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.

  Αναλυτικότερα, στο προσκήνιο της επικαιρότητας βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης με αρνητικό τρόπο εξαιτίας των αντικειμενικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει με τις ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό να είναι σημαντικές.

  Μιλώντας ρεαλιστικά και χωρίς περιστροφές, ο κ. Α. Καραδέδος περιγράφει τη δημιουργηθείσα κατάσταση χωρίς να κρύβει την αγωνία του για το μέλλον που περιμένει μια τόσο σημαντική δομή για τη δημόσια υγεία της περιοχής. Άλλωστε, διαχρονική αξία αποτελεί το Νοσοκομείο Ξάνθης για το νομό με κοινωνικό και οικονομικό πρόσημο, όπως επισημαίνει.

  «Είναι γεγονός ότι το Νοσοκομείο Ξάνθης «νοσεί» βαρύτατα, καθώς βρίσκεται σε καθοδική πορεία τα τελευταία δέκα χρόνια. Εξαιτίας των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης, της φιλελεύθερης πολιτικής αλλά και της διοικητικής ανεπάρκειας υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος μετατροπής του σε Κέντρο Υγείας και τους πολίτες να τρέχουν ανάμεσα σε Καβάλα και Κομοτηνή για να εξυπηρετηθούν…» σημειώνει ο ίδιος.

  Ο ίδιος μάλιστα απευθύνει έκκληση στους Ξανθιώτες πολίτες αλλά και τους πολιτικούς φορείς του τόπου να κινητοποιηθούν άμεσα, για την αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης που θα υποβάθμιζε συνολικά το νομό.

  «Είναι πλέον μεγάλη ανάγκη να υπερασπιστούμε το νομό γιατί το Νοσοκομείο αποτελεί μια μεγάλη επιχείρηση γύρω από την οποία κινείται μεγάλο μέρος της οικονομία της περιοχής μας.

  Δυστυχώς, υπάρχει και πολιτική ανεπάρκεια κάτι που αντικατοπτρίζεται στη διοίκηση, που όχι μόνο δεν μπόρεσε να ανατρέψει την κατάσταση, αλλά την επιδείνωσε με αποτέλεσμα να υπάρχει σήμερα κίνδυνος για όλη την πόλη.

  Πρέπει να σκεφτούμε την πόλη μας, θεσμοί και Πολιτεία και να ζητήσουμε τον εξορθολογισμό της κατάστασης. Να το δούμε σαν μια επένδυση οικονομική για την περιοχή. Να «ανασκουμπωθούμε» όλοι και να ζητήσουμε από το κράτος και την τοπική εξουσία ένα Νοσοκομείο που θα καλύπτει τις ανάγκες του νομού μας. Είναι καλό που στο γειτονικό νομό Ροδόπης το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει αναλάβει την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου νοσοκομειακού ιδρύματος διεθνών προδιαγραφών, όχι όμως εις βάρος του δικού μας νοσοκομείου με τους κατοίκους να τρέχουν στο τέλος σε Κομοτηνή και Καβάλα για εμφράγματα, εγκεφαλικά και τροχαία. «Όχι» στην αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Ξάνθης που θα έχει ως άμεσο επακόλουθο την υποβάθμιση του νομού.

  Η διοίκηση οφείλει να χαράξει νέα πορεία. Να αναζητηθεί αρωγή, να καλυφτούν όλες οι ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό πρώτης γραμμής αλλά και το άψυχο «οπλοστάσιο» που είναι απαραίτητο στους επαγγελματίες υγείας για να επιτελούν σωστά και ομαλά το λειτούργημά τους…» όπως καταλήγει ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια