GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ελ Σαλβαδόρ: Επίσημο νόμισμα πλέον το bitcoin

Το όραμα του Προέδρου του Ελ Σαλβαδόρ, Nayib Bukele, γίνεται πραγματικότητα και το Bitcoin είναι πλέον η πρώτη χώρα στον κόσμο στην οποία...

Το όραμα του Προέδρου του Ελ Σαλβαδόρ, Nayib Bukele, γίνεται πραγματικότητα και το Bitcoin είναι πλέον η πρώτη χώρα στον κόσμο στην οποία το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα γίνεται το επίσημο νόμισμα της χώρας. Το νομοσχέδιο πέρασε από την Βουλή με 62 από τις 84 ψήφους.

Πλέον, οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Bitcoin για να πληρώνουν φόρους, να αγοράζουν αγαθά και να πληρώνουν για υπηρεσίες. Η κίνηση αναμένεται να βοηθήσει αρκετές περιοχές οι οποίες δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, αλλά κυρίως τον απόδημο πληθυσμό ο οποίος στέλνει χρήματα πίσω στις οικογένειές του στη χώρα.

Το Bitcoin λοιπόν, θα γίνει το επίσημο νόμισμα του Ελ Σαλβαδόρ μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, αλλά δε θα είναι το μόνο, καθώς η χώρα θα συνεχίσει να έχει και το αμερικανικό δολάριο. Ωστόσο ο Bukele θέλει οι πολίτες της χώρας να σκέφτονται τα χρήματα μόνο με όρους Bitcoin και όχι δολαρίων. Οι πολίτες θα μπορούν να μετατρέπουν την αξία των δύο νομισμάτων ανά πάσα στιγμή, ενώ τα δολάρια θα χρησιμοποιηθούν ως “νόμισμα αναφοράς” στα λογιστικά.

Ο Bukele θέλει να βάλει το Ελ Σαλβαδόρ και στο χάρτη της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων και προς αυτό το σκοπό έδωσε εντολή στην κρατική εταιρία παραγωγής ηλεκτρισμού, να εκμεταλλευτεί την καθαρή γεωθερμική ενέργεια της χώρας για να παράγει φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα για mining.

Πηγή: unboxholics.com

Δεν υπάρχουν σχόλια