GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Βλεφαροπλαστική: Καταρρίπτοντας 5 Συχνούς Μύθους

Σκέφτεσαι να κάνεις βλεφαροπλαστική, αλλά έχεις μείνει ακόμα στη σκέψη; Μήπως διστάζεις εξαιτίας όλων αυτών που ακούς και δεν ξέρεις τι ...

Σκέφτεσαι να κάνεις βλεφαροπλαστική, αλλά έχεις μείνει ακόμα στη σκέψη; Μήπως διστάζεις εξαιτίας όλων αυτών που ακούς και δεν ξέρεις τι ισχύει και τι όχι;

Πριν αποφασίσεις αν θέλεις κι εσύ να υποβληθείς σε βλεφαροπλαστική, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ορισμένους μύθους και γεγονότα, σχετικά με τη διαδικασία. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε τους 5 πιο συχνούς μύθους σχετικά με τη βλεφαροπλαστική και θα αποκαταστήσουμε την αλήθεια!

Αρχικά τι είναι η βλεφαροπλαστική;

Η βλεφαροπλαστική, είναι μια επέμβαση η οποία γίνεται για τη βελτίωση του περιγράμματος του άνω βλεφάρου και την εξομάλυνση των κοιλοτήτων, των σακουλών και του πρηξίματος του κάτω βλεφάρου. Αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις, που επιλέγουν να κάνουν χιλιάδες άνδρες και γυναίκες παγκοσμίως. 

Μύθος 1ος – Η βλεφαροπλαστική εξαλείφει το πόδι της χήνας

Η εμφάνιση που κάνει στα μάτια το λεγόμενο «πόδι της χήνας», είναι αποτέλεσμα της επαναλαμβανόμενης κίνησης και της συστολής των μυών των βλεφάρων κοντά στο άνω μάγουλο και το μάτι. Κάθε φορά που ένα άτομο χαμογελάει, ανοιγοκλείνει τα μάτια του ή μιλάει, οι μύες συστέλλονται, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια φυσική ρυτίδα στο δέρμα.

Αυτές οι γραμμές, γίνονται μόνιμες μετά από πολλά χρόνια. Η βλεφαροπλαστική, ουσιαστικά αφαιρεί το λίπος που προκαλεί τις σακούλες και σφίγγει το δέρμα γύρω από το βλέφαρο. Ωστόσο, οι μύες θα συνεχίσουν να συστέλλονται και αυτό δεν μπορεί να ανατραπεί.

Μύθος 2ος – Η ουλή θα είναι ορατή στο κάτω βλέφαρο μετά από τη βλεφαροπλαστική

Χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας και την αλματώδη πρόοδο των σύγχρονων τεχνικών, οι τομές πραγματοποιούνται όσο πιο κοντά στην πτυχή του ματιού γίνεται, με αποτέλεσμα να καθίστανται πρακτικά αόρατες, μετά την πλήρη επούλωση.

Μύθος 3ος – Η βλεφαροπλαστική αφαιρεί τους μαύρους κύκλους

Οι μαύροι κύκλοι που εμφανίζονται κάτω από τα μάτια, δεν διορθώνονται από τη βλεφαροπλαστική. Για την ακρίβεια, αν ο ασθενής έχει έντονο πρόβλημα με το συγκεκριμένο ζήτημα, οι κύκλοι μπορεί ακόμη και να επιδεινωθούν, εάν αφαιρεθεί πολύ λίπος κατά τη διάρκεια της βλεφαροπλαστικής.

Μύθος 4ος – Η βλεφαροπλαστική αποτελεί μια μόνιμη και πάγια λύση

Τα αποτελέσματα της βλεφαροπλαστικής, εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενή, καθώς και από άλλους παράγοντες, όπως η ελαστικότητα του δέρματος, η απώλεια βάρους και η γονιδιακή προδιάθεση.

Η χειρουργική επέμβαση προφανώς και δεν μπορεί να ανατρέψει τη διαδικασία της γήρανσης. Παρόλα αυτά όμως, αξίζει να σημειωθεί πως τα αποτελέσματα στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι μακροχρόνια και σπάνια πρέπει να επαναληφθεί σαν διαδικασία.

Αν έχεις κι άλλες απορίες σχετικά με τη διαδικασία της βλεφαροπλαστικής, τα αποτελέσματα και το συνολικό κόστος, ο πλαστικός χειρουργός, Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας, είναι έτοιμος να σε καλωσορίσει στο ιατρείο του και να σου λύσει κάθε απορία, με απόλυτη αξιοπιστία και ασφάλεια.

Κλείσε σήμερα το ραντεβού σου online ή τηλεφωνικά και αφέσου στα χέρια του ειδικού!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια