GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Χρηματικό βοήθημα σε 4.000 τρίτεκνες και 1.000 πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες

Υλοποιείται και φέτος από τον Ο.Π.Ε.Κ.Α. το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε 4.000 τρίτεκνες και χίλιες πολύτεκνες αγρότισσες μητέ...


Υλοποιείται και φέτος από τον Ο.Π.Ε.Κ.Α. το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε 4.000 τρίτεκνες και χίλιες πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες που είναι συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του Ε.Φ.Κ.Α. (Ο.Γ.Α.).
  Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης σε οποιοδήποτε Κ.Ε.Π. μέχρι και τις 15 Ιουνίου. Σε κάθε μία από τις πολύτεκνες μητέρες που πληρούν τις προϋποθέσεις θα καταβληθεί χρηματικό βοήθημα ύψους χιλίων ευρώ, ενώ στις τρίτεκνες μητέρες θα καταβληθεί χρηματικό βοήθημα ύψους επτακοσίων ευρώ.

  Οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του e-ΕΦΚΑ (Ο.Γ.Α.) θα πρέπει να είναι ασφαλιστικά ενήμερες κατά την 31 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2020) της υποβολής αίτησης συμμετοχής. Κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης θα πρέπει να έχουν οι μεν τρίτεκνες τρία τέκνα, οι δε πολύτεκνες τουλάχιστον τέσσερα τέκνα, τα οποία να είναι άγαμα και ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανωτάτη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης ή να είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτως ηλικίας. Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου ή του 24 έτους θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου 2021, ανεξαρτήτως του μήνα γεννήσεως.

  Την επεξεργασία των αιτήσεων ακολουθεί κλήρωση με ηλεκτρονική διαδικασία. Η κατανομή των δικαιούχων γίνεται αναλογικά σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, με προτεραιότητα σε αυτούς που δεν έχουν κληρωθεί τα τρία τελευταία χρόνια (δεν περιλαμβάνονται οι δικαιούχοι που δεν κληρώθηκαν πέρυσι και έκαναν χρήση δελτίων κατά την αναδιανομή από τα αδιάθετα). Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμα μέσω της ιστοσελίδας του Ο.Π.Ε.Κ.Α. (www.opeka.gr) ή μέσω των Κ.Ε.Π.

  Για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής στα Κ.Ε.Π., οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν:

    Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει o Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους, καθώς και των προστατευόμενων μελών τους (βιβλιάριο υγείας ή βεβαίωση Α.Μ.Κ.Α.) ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Ο.Γ.Α.
    Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

  Στην περίπτωση συνταξιούχων του Ο.Γ.Α. που έχουν υπαχθεί στον Ε.Φ.Κ.Α. και πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down ή εγκεφαλική παράλυση, απαιτείται επιπλέον η γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ή η απόφασή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια