GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ενίσχυση 15,5 εκατομμυρίων ευρώ στους χοιροτρόφους

Η ενίσχυση για τους χοιροτρόφους ορίστηκε στα 253 ευρώ ανά θηλυκό ζώο αναπαραγωγής για 61.000 χοιρομητέρες

Η ενίσχυση για τους χοιροτρόφους ορίστηκε στα 253 ευρώ ανά θηλυκό ζώο αναπαραγωγής για 61.000 χοιρομητέρεςΤο ποσό των 15,5 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των χοιροτρόφων εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο μετά την εξέταση των στοιχείων που κατατέθηκαν διαπίστωσε ότι πράγματι προκύπτει μείωση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων. Η ενίσχυση ορίστηκε στα 253 ευρώ ανά θηλυκό ζώο αναπαραγωγής για 61.000 χοιρομητέρες. Για  την εκταμίευση των ποσών αναμένεται η προώθηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

  Τα παραπάνω προκύπτουν μετά την ενημέρωση που είχε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Θοδωρή Σκυλακάκη, κατά την διάρκεια συνάντησης, για την ικανοποίηση του αιτήματος των χοιροτρόφων να τύχουν ενίσχυσης λόγω της μείωσης στην κατανάλωση χοιρινού κρέατος, καθώς λόγω του COVID-19 υπήρξε για μακρύ διάστημα αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.

  Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά από ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος, κ. Γιάννη Μπούρα, για τη περαιτέρω επιδείνωση της θέσης στην οποία έχουν περιέλθει οι χοιροτρόφοι, εξαιτίας και της διεθνούς ανόδου στις τιμές των ζωοτροφών, επανήλθε στο ζήτημα που είχε θέσει κατ’ επανάληψη στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τόσο δια ζώσης, όσο και δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια