GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Επιτροπή Εμβολιασμών: Σύσταση για εμβολιασμό εφήβων 15-17 ετών και παιδιών άνω των 12 ετών με υποκείμενα νοσήματα

  Στη σύσταση για τον εμβολιασμό εφήβων ηλικίας 15-17 ετών, αλλά και των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών με υποκείμενα νοσήματα φαίνεται να προ...

 


Στη σύσταση για τον εμβολιασμό εφήβων ηλικίας 15-17 ετών, αλλά και των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών με υποκείμενα νοσήματα φαίνεται να προσανατολίζεται η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα.

Στο επίκεντρο της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας βρέθηκε η μετάλλαξη «Δέλτα» εξαιτίας της υψηλής μεταδοτικότητάς της, ιδίως σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, με τις Αρχές να προβαίνουν σε σύσταση εμβολιασμού για τις εν λόγω ηλικιακές ομάδες, σκέψη άλλωστε που υπήρχε τις προηγούμενες ημέρες.

Eφόσον τελικά η Επιτροπή ανάψει το «πράσινο φως», η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού θα ανοίξει άμεσα, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται -πιθανότατα- την προσεχή Δευτέρα. Το εμβόλιο μάλιστα που φαίνεται να προκρίνεται για τον εμβολιασμό των παραπάνω ηλικιών είναι αυτό της Pfizer.

Η Moderna ζητεί το πράσινο φως των ρυθμιστικών αρχών για την χορήγηση του εμβολίου της στους εφήβους άνω των 12 ετών σε ΕΕ, ΗΠΑ και Καναδά ενώ η Pfizer, το εμβόλιο της οποίας χορηγείται ήδη στις ηλικίες αυτές, σχεδιάζει κλινικές έρευνες σε παιδιά μικρότερης ηλικίας.

Η Novavax θα ξεκινήσει δοκιμές του εμβολίου της στα παιδιά τον Ιούλιο, ενώ η Κίνα έχει ήδη εγκρίνει το εμβόλιο της Sinovac για επείγουσα χρήση σε παιδιά άνω των 3 ετών.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως δεν εγείρεται ζήτημα υποχρεωτικότητας, αλλά πρόκειται επί της ουσίας για σύσταση προς τους γονείς, ότι βάσει δεδομένων τα εμβόλια κατά του κοροναϊού είναι ασφαλή και προστατεύουν τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια