GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Παναξιανθιώτικη απεργία στις 10 Ιουνίου ζητά το ΠΑΜΕ για τα εργασιακά

ΠΡΟΣ: τον ΠΡΟΕΔΡΟ του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ τον Γ.Γ. του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ     το ΔΣ του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΑΠΟ: ΕΣΑΚ (Ενια...


ΠΡΟΣ:
τον ΠΡΟΕΔΡΟ του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
τον Γ.Γ. του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
    το ΔΣ του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

ΑΠΟ: ΕΣΑΚ (Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση)καταθέτει το παρακάτω θέμα προς άμεση, δια ζώσης (με τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα) συζήτηση στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης:

Απόφαση για προκήρυξη Πανξανθιωτικής απεργίας στις 10 Ιουνίου από το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης.


Συνάδελφοι, η κυβέρνηση προχωρά μετά την διαβούλευση στην κατάθεση εντός του μήνα του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου «έκτρωμα», όπου αποτελεί πραγματικό οδοστρωτήρα για τα εργατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα που έχουν απομείνει. Στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, καταργείται το 8ωρο, επιβάλλεται 10ωρη απλήρωτη δουλειά με το πιστόλι στον κρόταφο των εργαζομένων (ατομικές συμβάσεις), αυξάνονται και φθηναίνουν οι υπερωρίες, επεκτείνεται και μονιμοποιείται η τηλεργασία, καταργείται σε ακόμα περισσότερους κλάδους η Κυριακή αργία, χτυπιέται παραπέρα το δικαίωμα της απεργίας, τίθεται υπό διωγμό η συνδικαλιστική δράση.

Σαν συνέχεια των δύο προηγούμενων αιτημάτων μας από τις 19 και 29 Μάη όπου σας ζητούσαμε την συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΞ για την προκήρυξη Πανξανθιωτικής απεργίας, δεν προβήκατε σε καμία κίνηση ή δραστηριότητα για την ενημέρωση των σωματείων και των εργαζομένων του Ν. Ξάνθης ούτε σε σύγκληση του ΔΣ. Σας καλούμε ΕΚ ΝΕΟΥ το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης να συνεδριάσει άμεσα να πάρει απόφαση για Συμμετοχή στην απεργία, στις 10 Ιουνίου που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ και να αποφασίσει πρόγραμμα ενημέρωσης και δράσης των σωματείων κι εργαζομένων του Ν. Ξάνθης.

Σε μια χρονική στιγμή που σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται επί ποδός Πολέμου, δηλαδή ενημέρωσης και προετοιμασίας απεργιακής απάντησης εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, όπως η ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα.

Απαιτούμε:
Να μην κατατεθεί, να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης για τα Εργασιακά. Κάτω τα χέρια από το ΟΚΤΑΩΡΟ.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας
Κάτω τα χέρια στην συλλογική οργάνωση και πάλη, από το δικαίωμα των εργαζόμενων στην απεργία.
Δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα.

ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

Για την ΕΣΑΚ
Τα μέλη του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΡΟΪΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ                                                   
ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια