GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Lockdown: Αναλυτικά το σχέδιο άρσης μέτρων

Πράσινο φως για άρση μίας σειράς μέτρων, έδωσε χθες η Επιτροπή των ειδικών. Έτσι μετά την εστίαση σειρά παίρνουν τα σχολεία, τα φροντιστήρια...

Πράσινο φως για άρση μίας σειράς μέτρων, έδωσε χθες η Επιτροπή των ειδικών. Έτσι μετά την εστίαση σειρά παίρνουν τα σχολεία, τα φροντιστήρια, οι οργανωμένες παραλίες και ο τουρισμός.

Η Επιτροπή δεν συζήτησε καν για το άνοιγμα γυμναστηρίων, καθώς θεώρησε πως εκτός από τολμηρό βήμα, πρέπει να δει και το επιδημιολογικό αποτύπωμα των υπόλοιπο δραστηριοτήτων.

Αρνητικοί εμφανίστηκαν και για το άνοιγμα των παιδικών σταθμών καθώς έκριναν ότι τα μικρά παιδιά είναι δύσκολο να δείξουν πειθαρχία στα μέτρα (μάσκες κ.α.) και να κάνουν και self test.

Αναλυτικά η επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων
Από 8 Μαΐου, το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. μειώνεται σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

Κατά την ίδια ημερομηνία, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.

Από 10 Μαΐου, θα επαναλειτουργήσουν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

Από τις 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν, επίσης, τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων «δεύτερης ευκαιρίας».

Θα επαναλειτουργήσουν τα φροντιστήρια για τους μαθητές που δίνουν πανελλήνιες και για όσους δίνουν εξετάσεις σε ξένες γλώσσες στις 10 Μαΐου για να προετοιμαστούν.

Ακόμη, κατά την ίδια ημερομηνία ανοίγουν και οι υπόλοιπες βαθμίδες, δηλαδή νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια.

Η 15η Μαΐου αποτελεί ημερομηνία ορόσημο, καθώς ανοίγει ο τουρισμός και οι μετακινήσεις εκτός νομού απελευθερώνονται.

Τι θα γίνει με τα sms
Για τα επόμενα βήματα στο άνοιγμα δραστηριοτήτων και την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, τα sms και τις μετακινήσεις και τους εμβολιασμούς μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. «Στις 15 Μαΐου που θα ανοίξει ο τουρισμός θα ανοίξουν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις», επεσήμανε χαρακτηριστικά, ενώ όσον αφορά την πιθανότητα κατάργησης των SMS ανέφερε ότι από τις 15 Μαΐου και μετά «θα δούμε τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί να επανεξεταστεί». Όπως τόνισε το θέμα θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 για τα καταστήματα στο λιανεμπόριο και είπε ότι «θα εισηγηθούμε να καταργηθεί το SMS για το click inside, αλλά να παραμείνει ο χρονικός περιορισμός των τριών ωρών για τώρα». Πρόσθεσε ωστόσο ότι «αυτό μπορεί να αλλάξει σε 15 ημέρες, όσο προχωράει ο εμβολιασμός». Επίσης, το βραδινό ωράριο μέχρι τις 11 στα καταστήματα εστίασης δεν θα αλλάξει προς το παρόν, αλλά μετά τις 15 του μηνός που θα ανοίξει ο Τουρισμός πιθανότατα να αλλάξει. «Μετά τις 15 Μαΐου θα διευρυνθεί το ωράριο για τα καταστήματα της εστίασης» και μέχρι τότε ισχύει το SMS για μετακίνηση στην εστίαση, είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια