GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Επισκέψεις Τούρκων Αξιωματούχων: Τι γίνεται στη Θράκη, κύριοι της Κυβέρνησης;

  *Γράφει ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης, Δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων

 


*Γράφει ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης, Δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων
Ολοένα και αυξάνονται οι επισκέψεις Τούρκων Αξιωματούχων της Κυβέρνησης Ερντογάν στην Ελλάδα και δη στη Θράκη, με το φαινόμενο να παίρνει ιδιαίτερες διαστάσεις συνδυαζόμενο με όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοβαλκανικής αλλά και Αιγαίου – Αν. Μεσογείου.

Η επίσκεψη του Υφυπεξ της Τουρκίας επ’ ευκαιρία της Εορτής του Ραμαζαν Μπαϊραμ, κου Yavuz Selim Kiran, στη Θράκη αλλά και στη Θεσσαλονίκη, αποδείχθηκε ότι ήταν ο προπομπός, όπως είχαμε προγράψει, για την συνέχιση επισκέψεων Τούρκων Υπουργών ακόμη και του ίδιου του Ερντογάν, σε μία γενικότερη προσπάθεια εξωστρέφειας της κρίσης στην Τουρκική Επικράτεια με την εργαλειοποίηση της Μουσουλμανικής Μειονότητας.
 

Το Θρακικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τις προηγούμενες ημέρες είχε αποκαλύψει το σχέδιο της επιχειρούμενης και εντεινόμενης “τουρκοποίησης” όλων των Βαλκανίων, με “όχημα” την Μειονότητα της Θράκης, για την οποία ανοιχτά και απροκάλυπτα η Τουρκική πλευρά, δηλώνει και αιτείται να αποκαλείται ως “Τουρκική”, αγνοώντας επιδεικτικά τη Συνθήκη της Λωζάνης και όχι μόνο.

Η επίσκεψη Mevlüt Çavuşoğlu
Οσο και αν η Ελληνική Κυβέρνηση θέλει να παρουσιάσει ως “επίσκεψη ανταπόδοσης” αυτή του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu, είναι ξεκάθαρο ότι η επίσκεψη αυτή, δεν έχει σκοπό τη συνέχιση των άτυπων διμερών συνομιλιών, αλλά την επανάληψη του ίδιου “έργου” που παρακολοουθήσαμε απο την υφιστάμενό του κο Yavuz Selim Kiran, που προετοίμασε το έδαφος στη Θράκη, με τους σκληροπυρηνικούς “μουσουλμάνους” που ελέγχονται άμεσα απο το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής και καθοδηγούνται απο τους Ψευτομουφτήδες, που φυσικά όλοι τους, λειτουργούν ανενόχλητοι, χωρίς κανείς να ελέγχει τη διακίνηση του πακτωλού χρημάτων που διακινείται μέσα απο τα δίκτυα αυτά και στην ουσία επηρεάζει το Ελληνικό αίσθημα των μουσουλμάνων γηγενών κατοίκων ιδιαίτερα των περιοχών Ξάνθης και Ροδόπης.


Ο Υπουργός των Εξωτερικών της Τουρκίας, θα ξεκινήσει απο τη Θράκη και μετά θα κατηφορίσει προς την Αθήνα, αφού πρώτα δει, ακούσει και δώσει κατευθυντήριες γραμμές στους “αντιπροσώπους” της τουρκικής προπαγάνδας, μεταξύ αυτών βέβαια πάντα και οι εκλεγμένοι Ελληνες Μουσουλμάνοι Βουλευτές, του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Γιατί στη Θράκη;
Η Άγκυρα είναι ξεκάθαρο ότι θα θέσει στο τραπέζι θέμα της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη, με απώτερο σκοπό να αναδείξει το ζήτημα της τροποποίησης της Συνθήκης της Λωζάνης, ειδικά στην αναφορά περί ” θρησκευτικής και πολιτισμικής μειονότητας στη Θράκη αυτής των Μουσουλμάνων”, σε αντίθεση με τους Ρωμιούς στην Πόλη που αναγνωρίζονται ως “Εθνοτική Μειονότητα των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης”, κάτι που εξοργίζει πολύ την κυβέρνηση Ερντογάν. Παράλληλα βέβαια η πλευρά της Τουρκίας θα θέσει και το θέμα της ανατολικής Μεσογείου, ζήτημα βραχονησίδων, υφαλοκρηπίδας, εναέριου χώρου, θαλάσσιων αρμοδιοτήτων, αποστρατικοποίησης νησιών, καθεστώς νησιών, προβλημάτων Αιγαίου γενικότερα.

Ποιος ξεχνάει τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την συνάντηση που είχε με τον κ. Δένδια στην Αγκυρα που σημείωσε επιδεικτικά: “Συνολικά 250.000 ”συγγενείς” μας ζουν στη δυτική Θράκη. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στα προβλήματά τους», θέτοντας ξανά θέμα «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη;

Συνεπώς η Θράκη, αποτελεί προτεραιότητα της Τουρκίας και το δείχνει αυτό με κάθε τρόπο. Μπορεί οι χρηματοδοτήσεις προς το Προξενείο και τους ελεγχόμενους φορείς να είναι “ισχνές” αυτή την περίοδο λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης που μαστίζει το τουρκική κράτος, εντούτοις η προπαγάνδα και ο σχεδιασμένος απο δεκαετίες σκοπός της απόλυτης “τουρκοποίησης” των Μουσουλμάνων της Ελλάδας αλλά και της ευρύτερης Βαλκανικής, παραμένει ακλόνητος και υπηρετούμενος απο κάθε κυβέρνηση της γείτονας χώρας!

Τι κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση;
Η επισκέψεις κυβερνητικών αξιωματούχων στη χώρα μας, απο μια άλλη χώρα, στο πλαίσιο διμερών σχέσεων και επαφών αλλά και διπλωματικών επικοινωνιών, σαφώς και δεν θα απασχολούσε κανέναν, πολύ περισσότερο τη Θράκη, εάν περιορίζονταν στην Αθήνα, όπου και ο προορισμός κάθε πολιτικού παράγοντα ή διπλωμάτη.

Στην περίπτωση της Τουρκίας, η διέλευση των Τούρκων Κυβερνητικών Παραγόντων απο τη Θράκη, στην αρχή και στο τέλος κάθε επίσκεψης και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει.

Και αποτελεί άξιο απορίας, πως η Ελληνική Κυβέρνηση η οποία οφείλουμε να ομολογήσουμε έχει καταφέρει να περιθωριοποιήσει την Τουρκία στην Αν. Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή αλλά και στο Αιγαίο, να επιτρέπει τον κάθε τούρκο παράγοντα να διέρχεται την Ελληνική Θράκη, δηλώνοντας ψευδώς “τουρίστας” και στην τελική να δημιουργεί διπλωματικά επεισόδια ξεσηκώνοντας τους Ελληνες Μουσουλμάνους πολίτες, οι οποίοι παραμένουν έρμαια στις ορέξεις της Τουρκίας και της προπαγάνδας της.

Η ήπιων τόνων πολιτική στη Θράκη, που ασκείται τα τελευταία χρόνια, μόνο θετικά αποτελέσματα δεν έχει επιφέρει. Το αντίθετο μάλιστα. Εχει επιτρέψει σε όλους αυτούς που επιβουλεύονται την συνδιαχείριση και συνδιοίκηση στη Θράκη, να κυκλοφορούν ανενόχλητοι, ανέλεγκτοι, με αποτέλεσμα να φαντάζει “φυσιολογικός” ο ερχομός τους κάθε τόσο στην περιοχή!

Κατα πόσο είναι λογικό να επιτρέπεται σε έναν Υπουργό των Εξωτερικών μιας χώρας που καθημερινά προκαλεί και δημιουργεί θέματα διπλωματικού επιπέδου και αναμειγνύεται στο εσωτερικό της χώρας μας, όπως αυτόν της Τουρκίας, να πραγματοποιεί περιοδεία σε μία ευαίσθητη εθνικά περιοχή (σ.σ. εξαιτίας αυτών των λανθασμένων πολιτικών…), όπως η Θράκη, και να μην περιορίζεται στην επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της χώρας όπου και ο βασικός του προορισμός βάσει την καθηκόντων και του διεθνούς διπλωματικού  πρωτοκόλλου;

Και εν κατακλείδι, σε τι αποσκοπεί αυτή η “χαλαρή” πολιτική της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας εντός Ελληνικού Εδάφους, όταν ο ίδιος ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε σε τουρκικό έδαφος ότι η “Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη είναι Ελληνική”;

Αυτές οι αντιφάσεις, οι συνεχείς διελεύσεις τούρκων αξιωματούχων, πρακτόρων και παραγόντων, δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας, κλίμα προβληματισμού στο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού της Θράκης, ενώ δημιουργεί παράλληλα “διπλωματικές τρύπες” και δίνει έδαφος στην Τουρκική πλευρά να ελπίζει σε μία μελλοντική συνδιοίκηση της περιοχής!

Δεν υπάρχουν σχόλια