GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μ. ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ – ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΕ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΦΕΡΝΤΟΥΝ: ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΛΕΣΙΔΙΚΗΣΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ.



Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΦΕΡΝΤΟΥΝ: ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΛΕΣΙΔΙΚΗΣΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ.

Αποχώρησε από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η παράταξη Δημαρχόπουλου.

Μ. ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ – ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΕ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ

Ομερτά από την αντιπολίτευση για τον αποκλεισμό συγκεκριμένων ΜΜΕ από την χρηματοδότηση του δήμου για την καμπανιά προστασίας των πολιτών επειδή δεν «γλύφουν» την διοίκηση του δήμου και τις «παρυφές» του.

Το θέμα της επανόδου του Χασάνογλου Φερντούν απασχόλησε τον πρώτο χρόνο της συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου της Ξάνθης με τον πρόεδρο Γιάννη Μπούτο να αναφέρετε στην νομική γνωμοδότηση που νομιμοποιεί την παρουσία του έκπτωτου συμβούλου στο Σώμα.

Στην παρέμβαση του ο Πασχάλης Λύρατζης ανέφερε ότι εφ όσον ο ίδιος ο πρόεδρος που έχει την ευθύνη της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου έχει πειστεί για την νομιμότητα της απόφασης του να παραστεί στην συνεδρίαση ο Χασάνογλου Φερντούν τότε δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της απόφασης εννοώντας φυσικά ότι όποιος κινηθεί νομικά επί του θέματος είναι επίσης δική του ευθύνη.

Απαντώντας ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και με αφορμή την αποχώρηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χ. Δημαρχόπουλου αναφορικά με την σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου συμπεριλαμβανομένου και του κ. Φερντούν, είπε ότι ο ίδιος έχει πεισθεί από τις γνωμοδοτήσεις των νομικών και άρα μέχρι να τελεσι δικήσει η όλη υπόθεση, ο κ. Φερντούν ανήκει στο Σώμα.

Ο Μ. Φανουράκης στην συνεχεία έκανε ανακοίνωση για την πιστή τήρηση των πρωτοκόλλων υγείας λέγοντας ότι όλα αυτά τηρήθηκαν κατά γράμμα με μοναδικό σκοπό την προστασία της υγείας των εργαζομένων, της διοίκησης και των πολιτών. Υπενθύμισε ότι από τον Νοέμβριο ο δήμος ξεκίνησε τα δωρεάν rapid test και συνεχίζεται και οι κοινωνικές υπηρεσίες ήταν στο πλευρό των αδύναμων συμπολιτών μας.

Στην συνέχεια μίλησε για διαφάνεια στην όλη διαχείριση – ξέχασε να αναφερθεί προφανώς στις απευθείας αναθέσεις, στην ενημέρωση των συμπολιτών – ξέχασε προφανώς να αναφερθεί στην εξαγορά των φιλικών ΜΜΕ της Ξάνθης που ολημερίς τους λιβανίζουν.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΥ
Το θέμα των απαντήσεων στις ερωτήσεις Δημαρχόπουλου που αφορούσαν την ΔΕΥΑΞ και τις απευθείας αναθέσεις, απασχόλησε το συμβούλιο όπου στην παρέμβαση του ο δήμαρχος αντιμετώπισε το όλο θέμα της αποχής της παράταξης του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης για το αν πρέπει να απαντηθούν εν απουσία του ή να περιμένουν την επάνοδο της παράταξης Δημαρχόπουλου στην συνεδρίαση. Η μείζονα αντιπολίτευση δια του Χ. Δημαρχόπουλου δήλωσε ότι όσο ο κ. Φερντούν είναι παρών στις συνεδριάσεις η παράταξη του θα είναι απούσα. Σημειωτέων ότι ο κ. Φερντούν εκλέχτηκε με την δική του παράταξη, ανεξαρτητοποιήθηκε και «προσκόλλησε» στην παράταξη Μ. Τσέπελη με τα γνωστά ανταλλάγματα δηλαδή την έμμισθη θέση στην διοίκηση καθώς και για την αγορά του κλειστού γυμναστηρίου στο Δροσερό, με άγνωστο χρηματοδότη,   με σκοπό την μετατροπή του σε τζαμί, όπως επιθυμούν εξωγενής παράγοντές – Μετέ και Προξενείο.

Ο δήμαρχος κατέθεσε τον προβληματισμό του για το αν πρέπει να απαντηθούν οι ερωτήσεις Δημαρχόπουλου ή να περιμένουν την επάνοδο της παράταξης στις συνεδριάσεις.

Οι παρατάξεις τις αντιπολίτευσης ζήτησαν να τηρηθεί ο κανονισμός  που λέει ότι ο ερωτών πρέπει να είναι παρών στην συνεδρίαση και να στηρίξει την ερώτηση του σε χρόνο τριών λεπτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια