GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Επίθεση Άγκυρας σε Κ.Μητσοτάκη: «Τα παιδιά στην Θράκη δεν είναι ελληνόπουλα είναι τουρκάκια!»

Στην Άγκυρα δεν άρεσε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ελληνόπουλα ανήλικους μαθητές από Πομακοχώρια και το υπουργείο Εξωτερικών της Το...


Στην Άγκυρα δεν άρεσε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ελληνόπουλα ανήλικους μαθητές από Πομακοχώρια και το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κοινοποίησε την ανακοίνωση του «συμβουλίου της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης (BTTA)», στην οποία αναφέρεται ότι αυτός ο χαρακτηρισμός είναι προσβλητικός(!) καθώς «αρνείται την τουρκική ταυτότητα» της μειονότητας.

Συγκεκριμένα την Δευτέρα, ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τους 17 μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου Πάχνης, που βρίσκεται στην περιοχή της Ξάνθης. Ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε διαδικτυακά το μάθημα, το οποίο πλέον γίνεται ξανά δια ζώσης, ενώ οι μαθητές του εξέφρασαν τη χαρά τους για την επιστροφή τους στο σχολικό περιβάλλον.

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Πάχνης, που ανήκουν στη μουσουλμανική θρησκευτική μειονότητα της Θράκης, μιλούν άριστα ελληνικά τα οποία διδάσκονται στο σχολείο και τραγούδησαν στον Πρωθυπουργό ένα τραγούδι για τον κορωνοϊό το οποίο έγραψαν μόνοι τους.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο Κ.Μητσοτάκης δήλωσε:


«…Θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε αυτή την πολιτική -όπως ξέρει πολύ καλά ο Δήμαρχος- έμπρακτα, έτσι ώστε να δίνουμε τις δυνατότητες σε όλα τα Ελληνόπουλα, ανεξαρτήτως θρησκείας, να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες για πρόοδο στη ζωή τους.

Και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο το κάνετε πράξη μέσα από τη σπουδαία δουλειά την οποία κάνετε στο νηπιαγωγείο της Πάχνης.

Θέλω επίσης να επισημάνω ότι από φέτος η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση θα είναι πραγματικότητα για όλα τα Ελληνόπουλα στη χώρα μας. Είναι μία πολύ σημαντική επένδυση την οποία κάνουμε στα νέα παιδιά διότι γνωρίζουμε τη σημασία της προσχολικής αγωγής για την καλή ακαδημαϊκή προώθηση των παιδιών μας αλλά και για να μπορέσουμε να προωθήσουμε τη διαδικασία της κοινωνικοποίησης που τόσο μεγάλη σημασία έχει και θα εξακολουθούμε να επιμένουμε σε αυτή την πολιτική».

Αυτό δεν άρεσε στο τουρκικό ΥΠΕΞ το οποίο ανέβασε tweet στο οποίο γράφει:
«Υποστηρίζουμε τη δήλωση του συμβουλευτικού συμβουλίου της BTTA και για άλλη μια φορά καλούμε την Ελλάδα να τερματίσει την άρνηση της τουρκικής ταυτότητας των συγγενών μας που ζουν στη χώρα τους και να εφαρμόσει τις αποφάσεις της ΕΣΔΑ προς αυτή την κατεύθυνση»

«Καταγγέλλουμε τις φράσεις “Πομακοχώρια” και “Ελληνόπουλα” του πρωθυπουργού της Ελλάδας κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την τηλεδιάσκεψη που έκανε στις 18 Μαΐου ημέρα Τρίτη με τη δασκάλα και τους μαθητές του νηπιαγωγείου Πάχνης. Εκτιμούμε πως πρόκειται για μία στάση ενάντια στα αιτήματα της μειονότητας και άρνηση της επίσημης ταυτότητας μας. Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει αυτού του είδους τις πολιτικές επιβολής και να είναι πιο εποικοδομητική στο θέμα της ελευθερίας της μειονότητας να εκφράσει τον εαυτό της».

Μάλιστα με το θέμα ασχολήθηκε και ο τουρκικός Τύπος, δείχνοντας πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη, όσο η Ελλάδα υποχωρεί να ανοίξει θέματα και στη Θράκη, κάτι που το έχουν επιτρέψει οι ελληνικές κυβερνήσεις με τη διαρκή υποχωρητικότητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια