GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΛΥΡΑΤΖΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ: Κύριε Δήμαρχε, να μιμηθούμε το Δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού λαού

Με ερώτηση που κατέθεσε για το Δήμο Ξάνθης, ο πρώην  Αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ Πασχάλης Λύρατζη...


Με ερώτηση που κατέθεσε για το Δήμο Ξάνθης, ο πρώην  Αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ Πασχάλης Λύρατζης αναφέρει τα παρακάτω:
Καλούμε τον  Δημάρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη  άμεσα να καλέσει το Δημοτικο συμβούλιο για παρόμοια απόφαση. 

Φτάνει ποια με τι ανουσιες ανακοινώσεις που γίνονται για τους ψήφους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ζητάει από την ελληνική Πολιτεία να συμπεριλάβει στη διπλωματική της ατζέντα το θέμα διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του ποντιακού λαού. Τη συμπαράστασή του στο «δίκαιο αγώνα  των Ελλήνων ποντιακής καταγωγής για τη διεθνή αναγνώριση του απαράγραπτου εγκλήματος της Γενοκτονίας 353.000 ομογενών μας στον ιστορικό Πόντο», εκφράζει με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με αφορμή την  τη 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης για τα θύματα μίας από τις πιο «μαύρες» σελίδες της ελληνικής ιστορίας.

Το ψήφισμα έχει ως εξής: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα των Ελλήνων ποντιακής καταγωγής για τη διεθνή αναγνώριση του απαράγραπτου εγκλήματος της Γενοκτονίας 353.000 ομογενών μας στον ιστορικό Πόντο. Η Τουρκία επιμένει να μην αναγνωρίζει τις βαρύτατες ιστορικές ευθύνες της για το έγκλημα αυτό κατά της ανθρωπότητας, όπως και τα ανάλογα εναντίον των Αρμενίων και των Ασσυρίων.

Ζητούμε από την κυβέρνηση να συμπεριλάβει το θέμα της διεθνοποίησης της Γενοκτονίας στη διπλωματική της ατζέντα, ώστε να οδηγήσει τη γειτονική χώρα στην αυτοκριτική για το ένοχο παρελθόν της, κάτι που θα δράσει καταλυτικά στη σφυρηλάτηση και εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή μας».

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΛΥΡΑΤΖΗΣ-ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια