GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μόλις χθες, ημέρα της ιερής γιορτής των μουσουλμάνων

  Μόλις χθες, ημέρα της ιερής γιορτής των μουσουλμάνων, την ώρα που ανταλλάσσαμε ευχές μεταξύ μας, ο ορισμένος από την Τουρκία παραμουφτής Ξ...

 

Μόλις χθες, ημέρα της ιερής γιορτής των μουσουλμάνων, την ώρα που ανταλλάσσαμε ευχές μεταξύ μας, ο ορισμένος από την Τουρκία παραμουφτής Ξάνθης, Αχμέτ Μέτε, ανήρτησε στο λογαριασμό του στο FB μια φωτογραφία ενός καβαλάρη μπροστά στην Ιερουσαλήμ με μια σημαία που είναι σχεδόν ίδια με αυτές που χρησιμοποιούν τρομοκρατικές ομάδες φανατικών ισλαμιστών, όπως η Αλ-Κάιντα, η Μπόκο Χαράμ και η Αλ-Νούσρα,  με κάλεσμα στον ισλαμικό κόσμο να ξυπνήσει και να ενωθεί. Η ανάρτηση κατέβηκε κατόπιν αναφορών χρηστών που υποβλήθηκαν ως "τρομοκρατία".

Το σύνθημα για ενεργοποίηση του ισλαμικού κόσμου με αφορμή τις επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, δόθηκε και στους λίγους προκλητικούς τρόφιμους της τουρκικής διπλωματίας στη Θράκη.

Ο συγκεκριμένος ιμάμης τον Αύγουστο του 2014 είχε πει: «Κατάρα στο Ισραήλ! Διότι αυτούς τους έκαναν σαπούνια οι Γερμανοί, αλλά ο Χίτλερ βγήκε σωστός που είπε ότι τώρα θα θυμώσετε μαζί μου, αλλά μία μέρα θα δικαιωθώ για τους Εβραίους. Η κατάρα μας σ’ αυτούς τώρα και οι προσευχές μας στους αδελφούς μας». Για την δήλωση αυτή έχει καταδικαστεί αμετάκλητα από τα ελληνικά δικαστήρια για διέγερση σε αμοιβαία διχόνοια, ενώ προκάλεσε τη δημόσια καταδίκη του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου. Το 2018 σε κήρυγμα σε τέμενος είχε πει: "Εγώ κατηγόρησα ως δολοφόνους βρεφών τους Εβραίους επειδή έσφαξαν βρέφη!". Ανάλογου ύφους δηλώσεις έκανε και σε βάρος των Ελλήνων την ημέρα του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Αυτή η ρατσιστική ρητορική χρησιμοποιείται από το συγκεκριμένο πρόσωπο, επιχειρώντας να θολώσει την εικόνα της ειρηνικής και αρμονικής συμβίωσης της περιοχής και να βγει από την απομόνωση και την ανυποληψία, στην οποία τον έχει καταδικάσει η συντριπτική πλειοψηφία της μειονότητας. Τον ευχαριστούμε δημόσια για το έργο που επιτελεί, για τη διαρκή και συνεπή προσπάθειά του να ορίσει το μέτρο της γελοιότητας και της οσφυοκαμψίας, για τη δικαίωση της στάσης της Ελληνικής Πολιτείας να μην ασχολείται μαζί του γιατί αποτελεί μια θλιβερή και αστεία προσωπικότητα. Μπορεί να συνεχίσει το ρατσιστικό και αντισημιτικό του παραλήρημα για να ξυπνήσει και τον τελευταίο μουσουλμάνο πολίτη της Θράκης για το επιζήμιο ρόλο του στην περιοχή.

Να ευχαριστεί το Facebook που κατέβασε την ανάρτησή του και γλύτωσε την ποινική εμπλοκή του. Εμείς απλά θα ρωτήσουμε τους λιγοστούς που επικρότησαν με like τη θλιβερή ανάρτησή του: Τί ακριβώς σας άρεσε στην συγκεκριμένη ανάρτηση και τί θέλετε να μας πείτε;

 Αρθρο του δικηγόρου Στέργιου Γιαλάογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια