GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στη Θεσσαλονίκη ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών: «Δεν αποδεχόμαστε πιέσεις και περιορισμούς στους ομογενείς μας»

Στη Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από σήμερα (5/5) ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, στο πλαίσιο διή...


Στη Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από σήμερα (5/5) ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα μας.

Στο Γενί Τζαμί, το παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης ξεναγήθηκε πριν από λίγο, ο Τούρκος υφυπουργός εξωτερικών.

Ο Τούρκος πολιτικός, έφτασε στο σημείο αμέσως μετά την επίσκεψη του στο τουρκικό προξενείο και στο πλαίσιο της ολιγόλεπτης του παρουσίας, είδε τους χώρους και ενημερώθηκε για την ιστορία του κτιρίου, δείχνοντας ενδιαφέρον τόσο για το εσωτερικό του κτιρίου όσο και για τους εξωτερικούς χώρους στους όποιους φυλάσσονται μαρμάρινα γλυπτά από τη ρωμαϊκή εποχή.

Ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Twitter τόνισε πως «στη Θεσσαλονίκη συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους της τουρκικής κοινωνίας, τους θρησκευτικούς λειτουργούς» και όπως είπε «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές οι πιέσεις και οι περιορισμοί στην ελευθερία θρησκείας, γλώσσας και προσευχής των ομογενών μας. Είμαστε δίπλα στους ομογενείς μας που παρά τις δυσκολίες διατηρούν την ταυτότητα και την θρησκεία τους».

    #Selanik’te Türk toplumu temsilcileri ve din görevlileriyle biraraya geldik.
    🔸Soydaşlarımızın dil, din ve ibadet özgürlüğüne baskı ve kısıtlamalar kabul edilemez.
    🔸Tüm zorluklara karşı kimlik ve inançlarını koruyan soydaşlarımızın her zaman yanındayız. pic.twitter.com/Jdda6NJGZ9

    — Yavuz Selim KIRAN (@yavuzselimkiran) May 5, 2021


Πηγή: grtimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια