GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Από την Αλεξανδρούπολη και το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή ξεκινά η επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη

Πανέτοιμη η Αθήνα για την επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και οι αντιδράσεις κατά του υπουργού Εξωτερικών της ...


Πανέτοιμη η Αθήνα για την επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και οι αντιδράσεις κατά του υπουργού Εξωτερικών της ΤουρκίαςΣε εγρήγορση βρίσκεται η Αθήνα αναφορικά με την επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Θράκη.

Η ελληνική διπλωματία είναι πανέτοιμη να διαχειριστεί οποιαδήποτε τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκία, λίγο πριν τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναμένεται να φτάσει στην Αλεξανδρούπολη στις 10:00 και θα επισκεφτεί το Τουρκικό Προξενείο, όπου θα τον υποδεχθούν ο Τούρκος πρόξενος Μουράτ Ομέρογλου και οι δυο ψευδομουφτήδες Ιμπραήμ Σερίφ της Κομοτηνής και Αχμέτ Μετέ της Ξάνθης. Το παρών στη συνάντηση αναμένεται να δώσει ο Λεβέντ Σαδίκ γιος του πρώην βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ ο οποίος έχει θεωρείται πρόσωπο με ιδιαίτερη σημασία για την Τουρκία στην περιοχή. Στη συνέχεια ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφτεί το μειονοτικό σχολείο της Κομοτηνής.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με μέλη της μειονότητας και στις 13:30 θα παραθέσει στο χωριό Θάμνα γεύμα, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προσκληθεί , οι Έλληνες βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Αχμέτ Ιλχάν και Μπουράκ Μπαράν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ καθώς και τρεις μειονοτικοί βουλευτές του νομού Ροδόπης και του νομού Ξάνθης. Τελος ο Τσαβούσογλου θα επισκεφτεί τάφο του Αχμέτ Σαδίκ.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Σε επιφυλακή βρίσκεται η Αστυνομία για την επίσκεψη Τσαβούσογλου στη χώρα μας.

Οι αρχές έχουν ως στόχο την προστασία του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, αλλά και την αποφυγή οποιασδήποτε ενέργειας μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Ισχυρή θα είναι η παρουσία της Αστυνομίας τόσο στη Θράκη όπου θα ξεκινήσει η επίσκεψη του Τσαβούσογλου στη χώρα μας όσο και στην Αθήνα όταν και θα έρθει για τις επαφές με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκο Δένδια.

Το πιθανότερο πρόγραμμα

Η τελευταία εκδοχή για το σημερινό πρόγραμμα του Μεβλούτ Τσαβούσολγου έχει ως εξής:

Άφιξη στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης στις 10 και μετάβαση οδικώς στην Κομοτηνή.

Θα ακολουθήσουν:

-Επίσκεψη στο τουρκικό προξενείο
-Επίσκεψη στο μειονοτικό γυμνάσιο Τζελάλ Μπαγιάρ
-Επίσκεψη στο μειονοτικό χωριό Θάμνα Ροδόπης
-Επίσκεψη στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ.

Ο Μ. Τσαβούσογλου αναχωρεί το απόγευμα από Αλεξανδρούπολη για Αθήνα για ένα ιδιωτικό δείπνο με τον Έλληνα ΥΠΕΞ.

Αύριο Δευτέρα στις 10.30 θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσει στις 11.15 η κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Νίκο Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών.

Αμέσως μετά προβλέπεται στις 13.00-13.30 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου με τον Νίκο Δένδια στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Η συνέντευξη Τύπου θα διαρκέσει περίπου 10 λεπτά και θα περιλαμβάνει μόνο δηλώσεις, οι οποίες θα μεταδοθούν μόνο από τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων των δύο χωρών και το ελληνικό και το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

    Persona non grata o Τσαβούσογλου στη Θράκη – Μαζικές αντιδράσεις από τους Πομάκους

    Η επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη προβληματίζει την Αθήνα

    Αντίθετα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη του Μ.Τσαβούσογλου στην Θράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια