GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Πιέζουν» οι Τούρκοι για επίσκεψη Τσαβούσογλου στα Πομακοχώρια και μάλιστα στην Πάχνη!!!

Προσοχή στην προβοκάτσια εφιστά η Κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ Ελλάδος κρατώντας χαμηλούς τόνους.


Προσοχή στην προβοκάτσια εφιστά η Κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ Ελλάδος κρατώντας χαμηλούς τόνους.

Με... ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη (σ.σ. Ακόμη το πρόγραμμα δεν έχει δημοσιοποιηθεί ωστόσο αποκλειστικές πληροφορίες μας από την Αθήνα λένε ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ θέλει οπωσδήποτε να επισκεφθεί τα «Πομακοχώρια» και συγκεκριμένα την Πάχνη για να κάνει κόντρα ρελάνς στον Δένδια...) ξεκινά το ταξίδι του στην Ελλάδα ο Τσαβούσογλου την Κυριακή - Τη Δευτέρα θα υπάρχουν μάλιστα δύσκολες συνομιλίες με Δένδια και Μητσοτάκη στην Αθήνα.

ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ!

Αναλυτικότερα:
«45 ημέρες μετά την εκρηκτική συνέντευξη Τύπου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Νίκο Δένδια στην Άγκυρα, οι συνομιλίες των δύο υπουργών Εξωτερικών τη Δευτέρα 31 Μαϊου στην Αθήνα ενδέχεται να βάλουν τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας στον πειρασμό να θελήσει να «ισοφαρίσει» το σκορ, εάν χρησιμοποιήσουμε ποδοσφαιρικούς όρους, για να δείξει ότι η Άγκυρα έχει τον τελευταίο λόγο. Ισως βέβαια η θεωρούμενη σαν αναμενόμενη ανάδειξη των μονομερών τουρκικών ισχυρισμών κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου να μην έλθει διά στόματος Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ιδίως από τη στιγμή που ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας των προθέσεων του καθεστώτος Ερντογάν από την επιλογή να ξεκινήσει την επίσκεψή του από τη Θράκη και μάλιστα επιμένοντας εκτός των άλλων να επισκεφθεί και τα Πομακοχώρια και συγκεκριμένα την....Πάχνη!!! Λόγω της γνωστής τηλεδιάσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους μαθητές, καθώς «ενόχλησε»  τους Τούρκους ιδιαίτερα ο Πρωθυπουργός, μιλώντας για «Ελληνόπουλοα» και «Πομακοχώρια»...

Η επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα είναι ιδιωτική, λένε διπλωματικοί κύκλοι, αλλά λίγο πολύ όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗ ΞΑΝΘΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΟΠΟΗΘΕΙ ΑΚΟΜΗ

Πάντως το πρόγραμμα της επίσκεψης Τσαβούσογλου στη Θράκη δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη, θεωρείται όμως πιθανό να μεταβεί στην Ξάνθη και την Κομοτηνή, όπου το τουρκικό προξενείο μπορεί να κινητοποιήσει τους γνωστούς πρόθυμους χειροκροτητές. Το ερώτημα είναι ωστόσο ποια θα είναι η απήχηση πιθανής προσπάθειας του τουρκικού προξενείου με δεδομένο ότι η μόλις πρόσφατη εκδήλωση στην οποία καλούσε και ο ψευδομουφτής Μετέ για την Παλαιστίνη, μεσούσης της κρίσης στην Λωρίδα της Γάζας, δεν ευαισθητοποίησε περισσότερους από 200-300 «πιστούς».

Η ελληνική κυβέρνηση πάντως προσπαθεί να υποβαθμίσει την σημασία της επίσκεψης Τσαβούσογλου στη Θράκη, επί της ουσίας ωστόσο αγρυπνά και είναι δεδομένο ότι σε περίπτωση που ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ξεπεράσει τα εσκαμμένα η ελληνική πλευρά θα δώσει την πρέπουσα απάντηση, διά της διπλωματικής οδού. Μετά την περιοδεία στη Θράκη, το βράδυ της Κυριακής ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα μεταβεί στην Αθήνα. Έχει προγραμματιστεί δείπνο που θα παραθέσει ο Νίκος Δένδιας προς τιμήν του Τούρκου προσκεκλημένου.

Μεταξύ τυρού και αχλαδιού οι δύο υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Τη Δευτέρα 31 Μαϊου, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα συζητήσει με τον Νίκο Δένδια στο νεοκλασικό κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας. «Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Κατ' αντιστοιχία με την συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα στείλει ο πρωθυπουργός κάποιο μήνυμα με αποδέκτη τον Ταγίπ Ερντογάν μέσω του Μεβλούτ Τσαβούσογλου;  Οι εξελίξεις λοιπόν τρέχουν ακόμη κι αυτήν την ώρα που γράφεται το ρεπορτάζ...


Δεν υπάρχουν σχόλια