GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Έρχεται ο Τσαβούσογλου στην Αθήνα; Τα σενάρια και η πιθανή ημερομηνία

Το ενδιαφέρον της Τουρκίας για τα δυτικά της σύνορα και τις σχέσεις με την Ελλάδα βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του Ερντογάν. Παράλληλα συνεχ...


Το ενδιαφέρον της Τουρκίας για τα δυτικά της σύνορα και τις σχέσεις με την Ελλάδα βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του Ερντογάν. Παράλληλα συνεχίζει να προκαλεί προβληματισμό στην ελληνική διπλωματία η τουρκική προκλητικότητα, η οποία αποτυπώνεται με τρόπο φανερό τόσο στα ελληνοτουρκικά όσο και στο Κυπριακό.

Υπενθυμίζεται πως χθες, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά την ενημέρωση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής τόνισε πως η Ελλάδα επιθυμεί την αποκλιμάκωση και την ειρηνική συνύπαρξη με την Τουρκία πάντα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας και παράλληλα επισήμανε πως υπάρχει πρόσκληση προς τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να επισκεφτεί την Αθήνα σε ανταπόδοση της δικής του επίσκεψης στην Άγκυρα.

Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι η ημερομηνία που έχει προταθεί για την επίσκεψη είναι στο τέλος Μαΐου, με αντίστοιχες πληροφορίες να υπάρχουν και από την Αγκυρα. Ωστόσο, η απάντηση του τούρκου ΥΠΕΞ να παραμένει σε εκκρεμότητα.

Αν όντως ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επισκεφτεί την Αθήνα, αυτόματα ανοίγει ο δρόμος και για πιθανή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στις 14 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια