GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



«Πασαρέλα» Αμερικανών για άλλη μία φορά στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Την Αλεξανδρούπολη επισκέπτεται για άλλη μία φορά ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ. Η επίσκεψη του Αμερικανού διπλωμάτη είναι π...

Την Αλεξανδρούπολη επισκέπτεται για άλλη μία φορά ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ. Η επίσκεψη του Αμερικανού διπλωμάτη είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 07 Μαϊου και θα επικεντρωθεί στο Λιμάνι, το οποίο χρησιμοποιείται ούτως ή άλλως για τις ανάγκες της ΝΑΤΟϊκής άσκησης DEFENDER 2021.

Ο Τζέφρι Πάιατ είναι ο Αμερικανός Πρέσβης που έχει κάνει τις περισσότερες επισκέψεις στην Αλεξανδρούπολη και η επερχόμενη ενδεχομένως να είναι η τελευταία, καθώς κατά ορισμένους κύκλους, η θητεία του στην Ελλάδα οδεύει προς τερματισμό. Εν τούτοις, ανεξάρτητα από την πολιτική σταδιοδρομία του κου Πάιατ, η αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη φαίνεται πλέον ότι έχει εδραιωθεί – τουλάχιστον στο κομμάτι της στρατιωτικής συνεργασίας και ενδέχεται να ισχυροποιηθεί έτι περισσότερο αν ο τελικός ανάδοχος της ιδιωτικοποίησης του Λιμανιού θα είναι εταιρικό σχήμα αμερικανικών συμφερόντων.

Η αμερικανική παρουσία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης πάντως, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις τόσο εντός, όσο και εκτός των τειχών. Εντός των τειχών, οι θιασώτες του ΚΚΕ είναι αυτοί που έχουν διαμαρτυρηθεί πολλάκις και εντόνως (ωστοσο ομιλώντας σε ώτα μη ακουόντων), ενώ εκτός των τειχών η βασική αντίδραση εκπορεύευται από την Τουρκία, η οποία μάλιστα την εκφράσει και μέσω θεσμικών εκπροσώπων της.

Τον Τζέφρι Πάιατ στην επικείμενη επίσκεψή του θα συνοδεύσουν και άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι (πολιτικοί και στρατιωτικοί), ενώ εξαιτίας της επίσκεψής του, στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθεί και ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια