GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σε νέα βάση και πάλι η ζωή μας, μετά τις χθεσινές αλλαγές που επηρεάζουν εστίαση και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Μαρία Τσιακίρογλου: «Ως προς τη θετική κατεύθυνση οι νέες εξελίξεις, οφείλουμε ωστόσο να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί δεν είναι καθό...


Μαρία Τσιακίρογλου:

«Ως προς τη θετική κατεύθυνση οι νέες εξελίξεις, οφείλουμε ωστόσο να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί δεν είναι καθόλου απίθανο ένα ακόμη «πισωγύρισμα». Ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί ακόμη…»

Αλέξης Θεοδωρίδης:
«Ζητάμε μεγαλύτερη απελευθέρωση και σταδιακή άρση όλων των μέτρων που κρατάνε «εγκλωβισμένες» τις επιχειρήσεις αλλά και τον κόσμο που επιθυμεί να επιστρέψει στην κανονικότητα, τηρώντας πάντοτε τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ…»

  Σε νέες βάσεις μπαίνει η ζωή μας καθώς από εχθές, Παρασκευή 14 του μηνός, παύει να ισχύει η έννοια του lockdown με τις υπερτοπικές μετακινήσεις να επιτρέπονται ξανά αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά πλέον στις 00:30 από τις 23:00 που ίσχυε μέχρι πρότινος. Πρόκειται για μια απόφαση που επηρεάζει και την εστίαση, αφού τα καταστήματα του κλάδου παρατείνουν τη λειτουργία τους.

Συγκεκριμένα, τα εστιατόρια και τα καφέ που λειτουργούν με τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους κλείνουν πλέον στις 00:15, αντί για τις 22:45.

  Επίσης, όσοι θέλουν να πάνε σε εστιατόριο, ταβέρνα ή μπαρ δεν είναι πλέον υποχρεωμένοι να στέλνουν SMS στο 13033 καθώς η συγκεκριμένη διαδικασία έχει καταργηθεί πλήρως.

  Παράλληλα, τα καταστήματα εστίασης θα συνεχίσουν να μην έχουν μουσική για όλο τον Μάιο και το συγκεκριμένο μέτρο θα επαναξιολογηθεί ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

  Κληθείσα να σχολιάσει τις παραπάνω εξελίξεις αλλά και κατά πόσο θεωρεί ότι έχει επιστρέψει ο κλάδος στην κανονικότητα, η Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών με Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ΠΕ Ξάνθης, κα Μαρία Τσιακίρογλου, αναφέρει ότι, «έχουν γίνει κάποια βήματα που φέρουν θετικό πρόσημο. Τόσο η παράταση της λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης όσο και η κατάργηση του μηνύματος που έπρεπε να στείλει κάποιος πολίτης για να βγει έξω σε συνδυασμό δε με την επίσημη έναρξη της τουριστικής σεζόν εξυπηρετούν την επιστροφή μας στην κανονικότητα, που είναι και το ζητούμενο…».

  Και συνεχίζει, «η κατάσταση είναι αρκετά βελτιωμένη. Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, δεν θα πρέπει να επαναπαυτούμε, ούτε οι επαγγελματίες ούτε και οι πολίτες, γιατί η εμπειρία του παρελθόντος, μας έχει διδάξει ότι πολύ εύκολα μπορούμε να βρεθούμε ξαφνικά υπό καθεστώς ενός ακόμη lockdown. Ένα τέτοιο «πισωγύρισμα» δεν συμφέρει κανέναν και θα ήταν εντελώς καταστροφικό για όλους μας. Εφιστώ, λοιπόν, την προσοχή όλων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα και χωρίς τα δυσάρεστα «πισωγυρίσματα». Δυστυχώς, ο ιός παραμονεύει και το παραμικρό λάθος μπορεί να μας κοστίσει ακριβά. Ειδικά, τώρα, που άνοιξε η τουριστική σεζόν οφείλουμε να προσέχουμε, για να μπορέσουμε να «κερδίσουμε» και πάλι την κανονικότητά μας…».

  Ενώ, ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Καφέ Μπαρ Ξάνθης, κύριος Αλέξης Θεοδωρίδης για το ίδιο θέμα, αναφέρει ότι είναι προς τη θετική κατεύθυνση οι σχετικές αποφάσεις, αν και όπως τονίζει, «πρέπει να αυξηθεί κι άλλο το ωράριο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Με «συμπυκνωμένο» ωράριο λειτουργίας είναι δύσκολα να κινηθεί ο κλάδος. Όπως επίσης και στο θέμα της μουσικής, που ακόμη δεν επιτρέπεται, αναμένουμε μέσα στο Καλοκαίρι αλλαγές. Γενικότερα, ζητάμε μεγαλύτερη απελευθέρωση και σταδιακή άρση όλων των μέτρων που κρατάνε «εγκλωβισμένες» τις επιχειρήσεις αλλά και τον κόσμο που επιθυμεί να επιστρέψει στην κανονικότητα, τηρώντας πάντοτε τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Να επαναλειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων, γιατί μόνον με τους εξωτερικούς δύσκολα μπορούν να καλυφθούν οι υπάρχουσες ανάγκες, κυρίως, λόγω των καιρικών συνθηκών που μπορεί να έχουν βελτιωθεί αρκετά, δεν επιτρέπουν ωστόσο την αποκλειστική λειτουργία των επιχειρήσεων σε εξωτερικούς χώρους. Αναμένουμε σταδιακά χαλάρωση των μέτρων, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη προοπτική στο θέμα της ανάπτυξης των επιχειρήσεων, ευνοώντας παράλληλα την ψυχολογία του κόσμου…».

  Μάλιστα, όπως ο ίδιος επισημαίνει, «οι πρώτες εβδομάδες λειτουργίας των επιχειρήσεων έδειξαν ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά του κόσμου. Ενώ, ανασταλτικά λειτουργεί το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας τις βραδινές ώρες, οι οποίες μπορεί από εχθές να αυξήθηκαν, ωστόσο δεν παύουν να περιορίζουν τους πολίτες που ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες επιθυμούν να μην έχουν τέτοιους περιορισμούς, γιατί κάτι τέτοιο επηρεάζει και την εξυπηρέτησή τους. Όσον αφορά, τώρα, το θέμα της μουσικής που δεν επιτρέπεται ακόμη, η επίσημη άποψη ότι, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, η μουσική θα αναγκάσει τους θαμώνες να μιλάνε πιο δυνατά και επομένως θα εκτοξεύονται σταγονίδια με αυξημένο το ενδεχόμενο μετάδοσης σε περίπτωση ύπαρξης κρουσμάτων covid, αν και σεβαστή η συγκεκριμένη τοποθέτηση, θεωρώ ότι δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη…».

Δεν υπάρχουν σχόλια