GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης για την 12η Μαΐου, Διεθνή Ημέρα Νοσηλευτικής

H 12η Μαΐου αποτελεί από το 1965 μια ημερομηνία ορόσημο για όλους τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες. Θεσπίστηκε από το Διεθνές Συμβούλιο...


H 12η Μαΐου αποτελεί από το 1965 μια ημερομηνία ορόσημο για όλους τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες.
Θεσπίστηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών, ως παγκόσμια ημέρα της Νοσηλευτικής, προς τιμή της βρετανίδας πρωτοπόρου Florence Nightingale, η οποία άλλαξε τα δεδομένα, κατήργησε τα στεγανά και καθιέρωσε μια νοσηλευτική σε επιστημονικές βάσεις.

Η πανδημία του κορωνοιού έθεσε σε δοκιμασία και αποκάλυψε τις αδυναμίες των συστημάτων υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, ένα είδος πολέμου. Νοσηλευτές και νοσηλεύτριες βρίσκονται σε μια καινούργια πρόκληση και για μια ακόμη φορά έδειξαν απίστευτο θάρρος και αφοσίωση στο καθήκον.

  Ο ασθενής, που πάσχει από τον ιό SARS COV-2 χρειάζεται ειδική αντιμετώπιση. Πάσχει από μια νόσο δυνητικά θανατηφόρα, που εύκολα μπορεί να μεταδοθεί στους γύρω. Πρέπει να νοσηλεύεται απομονωμένος και ο ίδιος πέρα από την αγωνία για το ιατρικό του πρόβλημα, έχει να αντιμετωπίσει την μοναξιά του, τη νοσταλγία των δικών του, το φόβο του θανάτου. Και σ’ αυτή τη συγκυρία ο ρόλος του νοσηλευτή/τριας είναι καταλυτικός. Είναι οι αφανείς ήρωες, που παραστέκονται στο πλευρό του αρρώστου 24ώρες το 24ωρο. Αφουγκράζονται την αγωνία του και μοιράζονται τους φόβους του. Είναι αυτοί, που θα κρατήσουν το χέρι του, παίρνοντας τη θέση της μητέρας, της αδελφής και της κόρης, για να νοιώσει λιγότερο μόνος, στην προσπάθεια του να κρατηθεί στη ζωή.

  Στον αγώνα αυτό μπροστά στον αόρατο εχθρό, πολλοί είναι οι νοσηλευτές/τριες, που έχουν δώσει τη ζωή τους για βοηθήσουν τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ


  Η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης είναι υπερήφανη για τους νοσηλευτές/τριες της, για την ανυπέρβλητη προσφορά τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Αγόγγυστα υπέμειναν τα εξαντλητικά ωράρια, παραμέλησαν τους δικούς τους, πάλεψαν με τον κίνδυνο, βρέθηκαν μπροστά στον θάνατο, χωρίς να ολιγωρούν. Και όχι μόνο αυτό. Τρεις νοσηλεύτριες μας, οικιοθελώς, μετέβησαν σε μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών για να συνδράμουν μέσα στα πλαίσια της νοσηλευτικής αλληλεγγύης.

ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ

  Σήμερα είμαι αισιόδοξη. Θα νικήσουμε την πανδημία και ο αγώνας μας θα δικαιωθεί.
  Τα μέτρα ατομικής προστασίας και ο εμβολιασμός είναι η μόνη λύση.
  Συστρατευμένοι όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε τον κορωνοιό.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
ΜΗΤΡΑΚΟΥ- ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια