GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αυγενάκης: “Κανένα ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης στη Super League δεν υπάρχει”

Επιβεβαίωσε τη συγχώνευση των Super League 2 και Football League



Επιβεβαίωσε τη συγχώνευση των Super League 2 και Football League

Κανένα ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης στη Super League δεν υπάρχει, όπως ξεκαθάρισε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε στο CRETA TV για τη συγχώνευση των Super League 2 και Football League που προχωράει, αλλά και τα έσοδα των ομάδων από το στοίχημα.

 «Δεν είναι δική μας δουλειά η αναδιάρθρωση στη Super League. Δεν είναι δουλειά του Υπουργού, να ανεβάζει και να κατεβάζει ομάδες. Τον πρώτο λόγο σε θέματα αναδιαρθρώσεων τον έχει η Super League. Η Super League έχει πάρει απόφαση ότι θέλει να συνεχίσει με 14 ομάδες. Δεν ξέρω αν αλλάξει κάτι. Εχουν την απόλυτη ευθύνη με πλειοψηφία ¾ να πάρουν την οποιαδήποτε απόφαση. Η τελευταία απόφαση που πήραν ήταν να συνεχίσουν με 14 ομάδες” ανέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Για τον ΟΦΗ, την ομάδα που έχει πει δημόσια ότι υποστηρίζει και την προσπάθεια που κάνει για να μείνει στην κατηγορία, προέβλεψε με χαμόγελο ότι
«ο ΟΦΗ όμως δεν θα χρειαστεί τέτοια βοήθεια, για να τα καταφέρει».

Ακόμη, επιβεβαίωσε, την κατάργηση με νόμο, της Football league, και την ενοποίηση της με τη Super League 2, κάτι που ζήτησε από τον ίδιο η Λίγκα (Super League 2 και Football league), καθώς δεν μπορούσε όπως είπε η ίδια, να πάρει απόφαση με το 3/4, που απαιτείται. Έτσι, όπως ανέφερε, κλήθηκε ο ίδιος να δώσει την λύση και το έκανε, μετά από συναντήσεις με την Ένωση Β’ και Γ’ Εθνικής και την ΕΠΟ.

Όπως ανέφερε ο Αυγενάκης, θα δημιουργηθεί μια ενιαία Super League 2, με προϋποθέσεις και κανόνες και αναγκαίο μετοχικό κεφάλαιο 250.000 ευρώ.

Όσο για το πόσες ομάδες θα μετέχουν στη νέα Super League 2, που θα δημιουργηθεί, αυτό, θα εξαρτηθεί «από το πόσες ομάδες θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει».

Ο Αυγενάκης αναφέρθηκε ακόμη στο ποσοστό από το στοίχημα που ήδη έχουν ξεκινήσει να λαμβάνουν, επαγγελματικές και ερασιτεχνικές ομάδες. Ο ίδιος χαρακτήρισε μεγάλη κατάκτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την υπόθεση αυτή, καθώς ήταν ένα πάγιο αίτημα, αλλά κανείς δεν το έκανε στο παρελθόν.

«Τα χρήματα που θα λαμβάνουν κάθε χρόνο οι ομάδες είναι από 50-70 εκατ. ευρώ το χρόνο και θα μοιράζονται πενήντα-πενήντα στον επαγγελματικό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Τα επαγγελματικά σωματεία έχουν ήδη προεισπράξει, τα ερασιτεχνικά θα το κάνουν μέσα στο καλοκαίρι.
Αυτό το συζητούσαμε πολλά χρόνια και είμαι υπερήφανος που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έρχεται με απόλυτη δημοκρατικότητα και διαφάνεια να ενισχύσει στον επαγγελματικό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό» ανέφερε ο υφυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια