GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Από τη Δευτέρα υποχρεωτικά τα self test στο Δημόσιο

Στην εξέλιξη του προγράμματος διάθεσης των self tests αναφέρθηκε, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγ...

Στην εξέλιξη του προγράμματος διάθεσης των self tests αναφέρθηκε, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 26 Απριλίου, η υποχρέωση διαγνωστικού ελέγχου σε εβδομαδιαία βάση απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους των δημοσίων υπηρεσιών, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και οι κληρικοί, ιεροψάλτες και προσωπικό των ναών.

Ειδικά για την εβδομάδα 26 Απριλίου έως 5 Μαΐου, θα διατεθούν σε συγκεκριμένες κατηγορίες 2 self test. Στην εκπαιδευτική κοινότητα η διάθεση των self test θα ξεκινήσει ξανά την Πέμπτη του Πάσχα. Σημείωσε ότι η μεταβατική χρονική περίοδος υποχρεωτικής εφαρμογής του μέτρου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα παρατείνεται μέχρι 2 Μαΐου.

Όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, από τις 10 Μαΐου σταδιακά θα αυξάνεται το προσωπικό του δημοσίου, που θα παρέχει εργασία με φυσική παρουσία, ενώ οι υπάλληλοι που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου θα συνεχίζουν να εργάζονται με τηλεργασία ή να απουσιάζουν με ειδική άδεια εργασίας. Η εξυπηρέτηση του κοινού συνεχίζει να γίνεται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Δεν υπάρχουν σχόλια