GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αλλάζει το μισθολόγιο στο Δημόσιο: Σκέψεις για μπόνους παραγωγικότητας και στασιμότητα για ανεπαρκείς υπαλλήλους

Προβληματισμός και επιφυλακτικότητα από τον Πρόεδρο ΑΔΕΔΥ Ξάνθης


Προβληματισμός και επιφυλακτικότητα από τον Πρόεδρο ΑΔΕΔΥ Ξάνθης
Χαράλαμπος Ευστρατίου:
«Δεν διαφωνούμε με την επιβράβευση. Άλλωστε, εάν κριθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι για την παραγωγικότητα και το έργο τους, όλοι θα πάρουν «μπόνους». Όσον αφορά, τώρα, τη μειοψηφία που δεν είναι αρκετά παραγωγικοί, θεωρώ ότι θα πρέπει να τους δίνονται τα κατάλληλα «εφόδια», ώστε κι αυτοί να μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα…»

  Σε νέες αλλαγές στο μισθολόγιο στο Δημόσιο φαίνεται πως προσανατολίζεται η κυβέρνηση με στόχο οι αμοιβές να διαφοροποιούνται ανάλογα με τις ιδιαίτερες δεξιότητες, την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Το νέο μοντέλο αμοιβών θα προβλέπει «μπόνους» για όσους επιτύχουν τους στόχους, ταχύτερη μισθολογική εξέλιξη για τους «καλούς» και στασιμότητα για τους ανεπαρκείς.

  Οι αλλαγές αυτές αποτυπώνονται, σε γενικές γραμμές, στο σχέδιο “Ελλάδα 2.0” που θα υποβληθεί προς χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης. Στο κεφάλαιο των δράσεων για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης η κυβέρνηση παρουσιάζει μια νέα μεταρρύθμιση στο μισθολόγιο του δημοσίου που έχει έντονο άρωμα ιδιωτικού τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια