GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στην Κομοτηνή οι εκδηλώσεις εορτασμού της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού της ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης της 19ης Απριλίου ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακ...


Το πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού της ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης της 19ης Απριλίου ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με το με αριθμ.28838/13-4-2021 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, θα πραγματοποιηθούν μόνο στην έδρα της, την Κομοτηνή.

Η καθιέρωση της 19 ης Απριλίου ως ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης
έχει οριστεί με το Προεδρικό Διάταγμα 130/2008, ενώ ο εορτασμός της θα πραγματοποιηθεί λαμβανομένων υπόψη των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, όπου επιτρέπονται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό, με μικρό αριθμό προσερχομένων μέχρι εννέα άτομα. Υπενθυμίζεται επίσης ότι η 19η Απριλίου είναι η επέτειος του θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα, ενώ ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το εξής: Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και την δύση του ηλίου της 19ης Απριλίου 2021. Επίσης, στις 8 το πρωί θα γίνει επίσημη Έπαρση της Σημαίας στο Ηρώο της πόλης και στις 10:30 επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων με παρουσία μόνο των προσκεκλημένων.

Μετά την δοξολογία θα εκφωνηθεί, μέσα στον Ιερό Ναό, ο Πανηγυρικός της ημέρας από τη φιλόλογο του 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής Ευθυμία Καραπούλη. Στις 11:15 θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Περιφερειάρχη
Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Ανώτερο Διοικητή
Φρουράς Κομοτηνής, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Δ/ντή της Γεν/κής Αστυνομικής Δ/νσης ΑΜΘ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ. Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.

Τέλος, στις 19:40 το απόγευμα θα γίνει Υποστολή της σημαίας στο Ηρώο της πόλης, ενώ Τιμές θα αποδοθούν από δύο οπλίτες ΣΝ και ένα σαλπιγκτή με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια