GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο Κ. ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ ΝΕΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Ε.

«Εμείς ως περιφέρεια βγάλαμε τα χρήματα για τον κόσμο, γιατί να μην θέλουμε να τα δώσουμε»;


«Εμείς ως περιφέρεια βγάλαμε τα χρήματα για τον κόσμο, γιατί να μην θέλουμε να τα δώσουμε»;

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκλέχθηκε στην θέση του εκπροσώπου της ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Ε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Διοικούσας παράταξης της ΑΜΘ Κ. Κουρτίδης.

Στην εν λόγω έκτακτη συνεδρίαση  η αντιπολίτευση ψήφισε λευκό όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, για να διευκολύνουν την διαδικασία.

Η διαδικασία ξεκίνησε γιατί ο προηγούμενος εκπρόσωπος κ. Ναλμπάντης παραιτήθηκε και ο κ. Μουλτατζά Ερκάν ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να παραβρεθεί στην Γενική Συνέλευση της ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Ε. και έτσι ορίστηκε ο κ. Κ. Κουρτίδης.

Ρωτήσαμε τον κ. Κουρτίδη για τις διάφορες «γκρίνιες» που ακούγονται.
Απαντώντας ο νέος εκπρόσωπος της ΑΜΘ Κ. Κουρτίδης, ανέφερε: «Πάντοτε σε αυτήν την εταιρεία υπήρχε ομοφωνία στις αποφάσεις που λαμβάνονταν και τα επιμελητήρια έχουν έναν διαφορετικό διακριτό ρόλο από ότι η Περιφέρεια και ποτέ δεν υπήρχε σύγκρουση συμφερόντων και ξαφνικά, αποκτήσαμε σύγκρουση συμφερόντων».

Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Κουρτίδη, ξεκινά από το γεγονός ότι ο επικεφαλής των επιμελητηρίων είναι και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης «Και ενώ είχαν δηλώσει ότι θα συνεργαστούν μαζί μας και μάλιστα μέχρι να τελειώσει το δικαστήριο της κύριας αγωγής, θα συνεργάζονται μαζί μας στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας. Όμως, αυτή την χρονική στιγμή, τα επιμελητήρια αθετούν αυτήν την δήλωση και καλούνε μία Γενική Συνέλευση η οποία θέλουν να ορίσουν αυτοί το Διοικητικό Συμβούλιο με μία απόφαση που για εμάς είναι άκυρη».

Στην συνέχει έθεσε το εξής ερώτημα. «Εάν δεν επρόκειτο να δοθεί στον λαό της Περιφέρειας ένα σεβαστό ποσόν, ποιος θα ενδιαφερόταν για την ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Ε; Ενδιαφέρθηκε ποτέ κανείς όλα αυτά τα χρόνια για την ΔΕΣΜ-ΟΣ; Ήξεραν ποτέ τι είναι η ΔΕΣΜ-ΟΣ; Τι έγινε; Έβγαλε ο Χ. Μέτιος κάποια χρήματα για να τα δώσει στον κόσμο με τον τρόπο που είναι να τα δώσει. Δηλαδή λίγα σε πολλούς και όχι πολλά σε λίγους όπως, γίνεται σε κάποιες άλλες Περιφέρειες και τα Επιμελητήρια έκριναν ότι θα διαχειριστούν αυτά τα χρήματα καλλίτερα από την Περιφέρεια που θα δώσει αυτά τα χρήματα. Γιατί «καίγονται» λοιπόν τώρα να διαχειριστούν τα χρήματα που έβγαλε ο Περιφερειάρχης και δίνει η Περιφέρεια;  Κατά την άποψη μου, τα Επιμελητήρια ακολουθούν την αντιπολιτευτική δράση που ακολουθεί ο κ. Τχοψίδης. Εγώ θέλω να συνεργαστώ μαζί τους. Τώρα, αν θέλουν τα επιμελητήρια να βγάλουν και αυτά, χρήματα όπως έβγαλε ο Περιφερειάρχης, για τον κόσμο τον οποίο υπηρετούν, εμείς θα τους βοηθήσουμε. Άρα πολιτικά, αυτή είναι η θέση η δική μου».

Στην συνέχεια ο κ. Κουρτίδης ανέφερε ότι κάποιοι θα έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη αν δεν πληρωθούν οι επιχειρήσεις σημειώνοντας ότι: «Εμείς ως Περιφέρεια, αν δεν θέλαμε να κάνουμε τίποτα, δεν θα κάναμε τίποτα. Ο Περιφερειάρχης, έβγαλε αυτά τα χρήματα, έθεσε τους όρους που με βάση αυτούς θα πληρωθεί ο κόσμος, σημειώνω εδώ ότι έθεσε πολλοί ποιο ευμενείς όρους απ’ ότι οι άλλες περιφέρειες και φυσικά ο αγώνας είναι, αυτά τα χρήματα που έχει η Περιφέρεια,  ο λαός να τα πάρει. Θα ήταν παράλογο να μην τα δώσουμε αφού τα βγάλαμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια