GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Επανεκκίνηση για το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα – Πως θα λειτουργήσουν

Ανεβάζουν ρολά από σήμερα, Δευτέρα, τα εμπορικά καταστήματα και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ στην Αχαΐα και τη Θεσσαλονίκη, έπειτα από τη σχετική απόφ...


Ανεβάζουν ρολά από σήμερα, Δευτέρα, τα εμπορικά καταστήματα και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ στην Αχαΐα και τη Θεσσαλονίκη, έπειτα από τη σχετική απόφαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.

Να σημειωθεί ότι Θεσσαλονίκη το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει μόνο με τη μέθοδο του click away, ενώ στην Αχαΐα με το click inside και το click away, όπως δηλαδή συμβαίνει στην Αττική.

Επίσης από σήμερα, όπως ορίζει η απόφαση, αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων, αλλάζει δηλαδή η αναλογία ατόμων/εμβαδού εντός των καταστημάτων.
 
Αναλυτικά από σήμερα ισχύουν τα εξής:
  •     για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τ.μ.: 1 άτομο ανά 25 τ.μ.
  •     για επιφάνειες άνω των 500 τ.μ.: για κάθε 100 τ.μ. πλέον των 500 τ.μ., επιτρέπεται ένας πελάτης
Ανοίγουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ
Από σήμερα ανοίγουν επίσης και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση, θα ανοίξουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, με εξαίρεση όμως τα ΟΠΑΠ Play, αλλά και τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα/ κερματοδέκτη που παραμένουν κλειστά.

Σημειώνεται πως η Κοζάνη εξαιρείται και από το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των καταστημάτων ΟΠΑΠ καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα, παρά το μακρό lockdown, δεν φαίνεται να βελτιώνονται.

Σε σύσκεψη που έγινε το Σάββατο στην Πολιτική Προστασία τέθηκε επί τάπητος η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Περιφερειακή Ενότητα, με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα στην περιοχή, ενώ παρουσιάστηκαν αναλυτικά όλα τα στοιχεία που αφορούν στη διασπορά του κορονοϊού.

Αποφασίστηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές να πάμε σε άνοιγμα των καταστημάτων από τις 19 Απριλίου. Ωστόσο, αυτό θα γίνει μετά από νέα αποτίμηση της κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια