GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΠΟΚΛΙΣΗ

Παγκόσμια υπόκλιση στους νοσηλευτές: Συγκινεί η εικόνα του 7 μηνών μπέμπη από νοσοκομείο της Ανκόνα


Παγκόσμια υπόκλιση στους νοσηλευτές: Συγκινεί η εικόνα του 7 μηνών μπέμπη από νοσοκομείο της Ανκόνα

Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ημέρες μια φωτογραφία από το Νοσοκομείο Salesi της Ανκόνα, η οποία αποδεικνύει περίτρανα για ακόμα μία φορά τον πολύτιμο ρόλο των νοσηλευτών όχι μόνο στη σωματική αλλά –ίσως και περισσότερο- στην ψυχική υγεία των ασθενών.

Στην εν λόγω εικόνα βλέπουμε μια τρυφερή νοσοκόμα στο πλευρό ενός μωρού μόλις 7 μηνών που του κρατά συντροφιά, χαϊδεύοντάς το και δίνοντας την πιπίλα του, έπειτα από επέμβαση στα εσωτερικά του όργανα, καθώς οι γονείς του δεν μπορούν να είναι στο πλευρό του εξαιτίας των περιορισμών για τον κορωνοϊό, αφού τόσο εκείνοι όσο και ο μικρούλης βρέθηκαν θετικοί.

Η περιπέτεια του μικρού Ματέο Μαουρίτσιο με την υγεία του ξεκίνησε στις 3 Μαρτίου και έληξε σχεδόν έναν μήνα μετά, οπότε και πήρε εξιτήριο. Τη φωτογραφία τράβηξε μέσα από την αίθουσα ανάνηψης ο γιατρός Alessandro Simonini και απεικονίζει μία από τις πιο έμπειρες νοσοκόμες της παιδιατρικής κλινικής. Η μητέρα του παιδιού, μιλά στα μέσα ενημέρωσης με ευγνωμοσύνη για το προσωπικό, το οποίο κάθε στιγμή την καθησύχαζε με λόγια όπως «Μην ανησυχείτε κυρία, θα φροντίζουμε τον γιο σας». Η εικόνα αυτή, όπως λέει, την ξύπνησε από τον εφιάλτη που για μέρες ζούσε.

Πηγή: ilrestodelcarlino.it
Πηγή φωτογραφίας: Ospedali Riuniti Marche/Handout via REUTERS

Στέλιος Αρσενίου

Δεν υπάρχουν σχόλια