GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Θα εκμεταλλευτούμε κάθε ευρωπαϊκό πρόγραμμα δηλώνει ο Μ. Τσέπελης

“Δεν θα υπάρξει ευρωπαϊκό πρόγραμμα που δεν θα το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο” δηλώνει ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Μανώλης Τσέπελης, παρουσιάζοντας...


“Δεν θα υπάρξει ευρωπαϊκό πρόγραμμα που δεν θα το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο” δηλώνει ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Μανώλης Τσέπελης, παρουσιάζοντας τα έργα που αναμένεται να δρομολογηθούν με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών. Ο κ. Τσέπελης ενημέρωσε για τις δράσεις αναζήτησης οικοπέδων που θα φιλοξενήσουν μεγάλα έργα όπως η δημιουργία Ειδικού Σχολείου, η μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων.

Τέσσερα οικόπεδα που ανήκουν στον ΟΑΕΔ έχουν ήδη επιλεγεί, ενώ έχουν γίνει ενέργειες προς την διοίκηση του Οργανισμού προκειμένου να περιέλθουν στον Δήμο.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε ένα οικόπεδο που βρίσκεται κοντά στο Ναό Μεθοδίου και Κυρίλλου, στην περιοχή της Εκτενεπόλ, συνολικής έκτασης 14 στρεμμάτων περίπου όπου θα προταθεί η κατασκευή ενός πρότυπου Ειδικού Σχολείου όλων των βαθμίδων προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών.

Ένα δεύτερο οικόπεδο επίσης στην ίδια περιοχή, έκτασης 8 στρεμμάτων περίπου, αναμένεται να φιλοξενήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης και τα συνεργεία του Δήμου προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο. Στο σημείο πλησίον της λαϊκής αγοράς, σύμφωνα με τον κ. Τσέπελη μελετάται η κατασκευή χώρων στάθμευσης 130 υπόγειων θέσεων οχημάτων, 15 θέσεων τουριστικών λεωφορείων και 10 αυτοκινούμενων καθώς και δυο ακόμη ορόφων με συνολική χωρητικότητα 390 θέσεων, προκειμένου να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στο κέντρο.

Σε ένα τρίτο οικόπεδο συνολικής έκτασης 14 στρεμμάτων, σχεδιάζεται η δημιουργία 8 ανοιχτών γηπέδων τένις και δυο κλειστών με υψηλές προδιαγραφές που θα μπορούν να φιλοξενούν πανελλήνιους και πανευρωπαϊκούς αγώνες, με πολλαπλά οφέλη για την πόλη. Όπως υποστηρίζει ο Δήμαρχος Ξάνθης, στον ίδιο χώρο, έκτασης περίπου 4 στρεμμάτων, που απομένει ανεκμετάλλευτος, θα μελετηθεί η δημιουργία μίας ανοιχτής κατασκευής που θα μπορεί να υποδέχεται εκθέσεις συλλόγων ή εμπορικών αντιπροσώπων και όταν δεν θα φιλοξενούνται εκθέσεις, ο χώρος θα χρησιμοποιείται ως παρκινγκ.

Στο τέταρτο οικόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή της Κυψέλης, σύμφωνα με τις αρχικές σκέψεις, θα τοποθετηθεί ένα πύργος αναρρίχησης 25 μέτρων για τους φίλους του συγκεκριμένου σπορ. Επίσης θα τοποθετηθεί χώρος με ταρτάν για τους πολίτες που επιθυμούν να αθλούνται και 2 κλειστοί χώροι για αθλήματα στίβου, τραμπολίνου και ενόργανης γυμναστικής.

Ο κ. Τσέπελης σε δηλώσεις του υποστήριξε: “Γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να τα υλοποιήσουμε όλα μαζί όμως θέλουμε να ξέρουν οι δημότες μας ότι σχεδιάζουμε, εκπονούμε μελέτες  και δεν θα υπάρξει ευρωπαϊκό πρόγραμμα που δεν θα το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο και αν υπάρξει ανάγκη  θα δοθούν χρήματα και από τους  ιδίους πόρους μας για να υλοποιήσουμε έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των δημοτών μας σε όλα τα επίπεδα”

Δεν υπάρχουν σχόλια