GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι – Σήμερα οι αποφάσεις για διαδημοτικές μετακινήσεις, λιανεμπόριο

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, με κύριο ζήτημα το τι μέλλει γενέσθαι με το λιανεμπόριο σε Αχαϊα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη, π...


Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, με κύριο ζήτημα το τι μέλλει γενέσθαι με το λιανεμπόριο σε Αχαϊα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη, που παραμένει κλειστό.

Επιπλέον, ένα ακόμα ζήτημα που θα τεθεί επί τάπητος, είναι οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Οι μετακινήσεις εκτός δήμου με κωδικό “6” στο 13033, δηλαδή για σωματική άσκηση, τέθηκε σε ισχύ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πειραματικά και προς το παρόν επιτρέπεται μόνο για Σάββατα και Κυριακές.

Όμως, ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του στο Star πριν από δύο ημέρες, έδειξε να είναι θετικός στο ενδεχόμενο οι διαδημοτικές μετακινήσεις να επιτραπούν και τις καθημερινές. “Είναι κάτι το οποίο θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί. Εφόσον δουλεύει καλά τα Σαββατοκύριακα μπορεί, πιστεύω, να γίνει και τις καθημερινές”, είπε χαρακτηριστικά.

Τι θα ισχύει για μετακινήσεις το Πάσχα
Ο πρωθυπουργός, ερωτηθείς για το αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού για το Πάσχα, είπε ότι δεν είναι σε θέση ακόμη να απαντήσει.

“Θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους μου να υποκαταστήσω τον ρόλο των ειδικών. Οι ειδικοί θα μας το πουν αυτό. Έχουμε ακόμα δύο εβδομάδες μπροστά μας να δούμε την πορεία της πανδημίας. Όλοι ευχόμαστε να μπορούμε να πάμε στα χωριά μας, στους τόπους καταγωγής μας για το Πάσχα”, δήλωσε, ενώ απάντησε αρνητικά στο ενδεχόμενο να επιτραπούν αυτές οι μετακινήσεις με πολιτική απόφαση.

Το ίδιο υπογράμμισε και την Πέμπτη, 8 Απριλίου, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, σημειώνοντας πως οι αποφάσεις για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα θα ληφθούν λίγο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και αφού πρώτα εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

πηγή: thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια