GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Μετακίνηση εκτός νομού: Πότε επιτρέπεται – Τι είπε ο Σκέρτσος και τι αναφέρει το ΦΕΚ

Μετακίνηση εκτός νομού: Στην ΚΥΑ που εκδόθηκε προστέθηκε η δυνατότητα για υπερτοπική μετακίνηση, με έγγραφο από ιδιωτικά νοσοκομεία, αποκλει...

Μετακίνηση εκτός νομού: Στην ΚΥΑ που εκδόθηκε προστέθηκε η δυνατότητα για υπερτοπική μετακίνηση, με έγγραφο από ιδιωτικά νοσοκομεία, αποκλειστικά σε περιπτώσεις έκτακτης, πχ. για χημειοθεραπείες. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα θα υπάρξει τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.

Ερωτηθείς σχετικά, ο υφυπουργός Συντονισμού και Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, διευκρίνισε ότι η υπερτοπική μετακίνηση επιτρέπεται όταν αφορά ιδιωτική δομή υγείας, όπως κλινική και νοσοκομείο, και όχι ιδιώτη γιατρό.

  Τι αναφέρει το ΦΕΚ
  1. Στην περ.  β) της παρ.  2 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.26044/22.4.2021 (Β’ 1678) κοινής υπουργικής απόφασης προστίθεται η δυνατότητα μετακίνησης προς ιδιωτική κλινική, αποκλειστικά σε περιπτώσεις έκτακτης και επείγουσας ανάγκης και η περ. β) διαμορφώνεται ως εξής:

  «β) Για λόγους υγείας, στην περίπτωση μετακίνησης βα) προς δημόσια δομή υγείας, ββ) αποκλειστικά σε περιπτώσεις έκτακτης και επείγουσας ανάγκης, προς ιδιωτική κλινική. Για την πιστοποίηση των λόγων υγείας απαιτείται, πέραν της βεβαίωσης κίνησης της παρ. 5 του άρθρου 3 της ανωτέρω κοινής υπουργικής απόφασης, και έγγραφο της δομής υγείας, εκτός περιπτώσεων όπου αυτό δεν μπορεί να προσκομισθεί λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της μετακίνησης.». 2. Η παρούσα ισχύει από τη δημοσίευσή της έως και τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00.

Γιατί η Επιτροπή είπε «όχι» στην μετακίνηση εκτός νομού
  Στο υψηλό ιικό φορτίο των πόλεων και την ασυμμετρία της επιδημιολογικής εικόνας ανάμεσα σε μητροπόλεις και περιφέρεια βασίστηκε το «όχι» των ειδικών στο Πάσχα στην εξοχή, κατά την κ. Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση της Παρασκευής,

  Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μεταφέρουμε τον κορονοϊό στα νησιά και στα χωριά μας, τόνισε απόψε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου.

  Το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο στις μεγάλες πόλεις, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση της επιτροπής, όπως είπε, η οποία είναι αρνητική στην διαπεριφερειακή μετακίνηση τις ημέρες του Πάσχα.

  «Το άνοιγμα για το Πάσχα θα σήμαινε πισωγύρισμα» είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στις συστάσεις της επιτροπής που αφορούν τον εκκλησιασμό της Μεγάλης Εβδομάδας.

  «Είναι σημαντικό να τηρηθούν οι αποστάσεις μέσα και έξω από τους ναούς, και να φοράμε διπλή μάσκα», τόνισε, ενώ για την ημέρα του Πάσχα είπε ότι καλύτερα να το εορτάσουμε σε υπαίθριο χώρο, μόνο δύο οικογένειες και ως 12 άτομα. Μάλιστα, συνέστησε ατομικό τεστ σε όλους πριν βρεθούν γύρω από το πασχαλινό τραπέζι.

  Έκανε επίσης ξεκάθαρο πως η τήρηση των μέτρων προστασίας θα πρέπει να συνεχιστεί με ιδιαίτερη προσοχή και αυστηρότητα.

  «Θα συνεχίσουμε με υπομονή και προσπάθεια αλλά και υψηλό αίσθημα ευθύνης» τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου, εξηγώντας πως οι εισηγήσεις της επιτροπής εξαρτώνται από τα δεδομένα τα οποία αναθεωρούνται και μελετώνται κάθε βδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια