GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Επισκέψεις της ΠΟΣΥΦΥ στα ΠΡΟΚΕΚΑ Αττικής, Ξάνθης και Δράμας

    Το προηγούμενο διάστημα, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας επισκέφθηκε τα προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) Αμυγδαλέζα...

 

 

Το προηγούμενο διάστημα, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας επισκέφθηκε τα προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) Αμυγδαλέζας και Ταύρου στην Αττική, Ξάνθης και Παρανεστίου στη Δράμα, με σκοπό να συνομιλήσει με τους νέους συναδέλφους συνοριακούς φύλακες και με τη μόνιμη και αποσπασμένη δύναμη που ενισχύουν τις δομές εδώ και πολλά χρόνια.

Οι νέες προσλήψεις συνοριακών φυλάκων για την συγκεκριμένες δομές μαζί και με την δομή της Κορίνθου, έχουν βελτιώσει σημαντικά τη στελέχωση και σε μεγάλο βαθμό έχουν θεραπεύσει τη λειψανδρία που υπήρχε για χρόνια στη φύλαξη και την επιτήρηση των ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.. Οι νέοι συνάδελφοί μας, ήδη έχουν τοποθετηθεί και υπηρετούν στη διαχείριση των δομών αυτών μετά τη βασική εκπαίδευση και μετά τις βραχείες ειδικές εκπαιδεύσεις που πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται κατά τόπους από έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., είναι σε θέση πλέον να ανταποκριθούν ισάξια στις ανάγκες και τα καθήκοντα τους. Με ιδιαίτερη χαρά, διαπιστώσαμε την καθολική ενσωμάτωση του προσωπικού αυτού και την άμεση προσαρμοστικότητα τους, σε πείσμα όσων επέμεναν για το αντίθετο και στηλίτευαν το πλαίσιο της εκπαίδευσης τους.

Οι ίδιοι οι συνάδελφοι, αποδεικνύουν καθημερινά το βαθμό ετοιμότητάς τους που με την καταλυτική βοήθεια των έμπειρων παλιότερων αστυνομικών μπορούν να ανταποκριθούν όλοι μαζί στις απαιτήσεις φύλαξης και επιτήρησης των δομών αυτών.

Παράλληλα συζητήσαμε στα ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Ξάνθης και Παρανεστίου με τους συναδέλφους που αποσπάστηκαν και βρίσκονται εδώ και χρόνια σε μια ιδιότυπη κατάσταση βραχείας παραμονής τους στις δομές αυτές, αναζητώντας την οργανική τους αποκατάσταση καθώς τοποθετήθηκαν πριν 7-8 χρόνια και παραμένουν ανανεώνοντας κάθε τρίμηνο.

Τόσο οι συνάδελφοι στον Έβρο όσο και αυτοί σε Ροδόπη, Ξάνθη και Δράμα, πλέον αποτελούν σημαντικά και αναντικατάστατα στελέχη για τη συνοριακή γραμμή και τη διαχείριση των δομών.

Κατάφεραν στις δύσκολες στιγμές να συνεισφέρουν τα μέγιστα και σήμερα με την μεγάλη εμπειρία τους συνεχίζουν και συνεισφέρουν με την ίδια ένταση. Για εμάς, οι συνάδελφοι μας αυτοί, αποτελούν σημαντικό και έμπειρο προσωπικό για την συνοριακή φύλαξη και τη διαχείριση του μεταναστευτικού και η αποκατάσταση τους τίθεται στην πρώτη γραμμή.

Η Ομοσπονδία, άκουσε τα προβλήματα από το προσωπικό και έλαβε ενημέρωση και από τις διοικήσεις των δομών αυτών αλλά και την συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής. Ζητήματα που είναι υποχρεωμένη να τα μεταφέρει στην ηγεσία του Αρχηγείου και να αναζητήσει λύσεις άμεσα που θα συμβάλλουν στην βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού αλλά και της ασφάλειας των δομών αυτών. Ήδη επισκέφθηκε τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υποστράτηγο κ. Συριτούδη Πασχάλη καταθέτοντας τα ζητήματα που απασχολούν Ξάνθη και Δράμα στις δομές αυτές.

Με την διαχρονική παρουσία μας τόσο σε επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπροσώπησης όσο όμως και με τα πρωτοβάθμια σωματεία μας που βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με όλους τους συναδέλφους, έχουμε καταφέρει έως τώρα να επιλύουμε προβλήματα και να αναζητούμε λύσεις σε ζητήματα που μας απασχολούν. Αυτές οι προσεγγίσεις έχουν καταστήσει τα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών της Χώρας μας, σύγχρονες δομές τόσο για την επιτήρηση και ασφάλεια όσο όμως και στις παροχές απέναντι στους αλλοδαπούς που κρατούνται σε αυτές.

Δεν υπάρχουν πλέον «κολαστήρια», ούτε απάνθρωπες μεταχειρίσεις όπως κάποιοι, που και πού, προσπαθούν να προβάλλουν ανεπιτυχώς για τους δικούς τους λόγους.

Η Ομοσπονδία επισκέφθηκε παράλληλα και τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης και Παρανεστίου αλλά και την Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, συνομιλώντας με τους συναδέλφους και καταγράφοντας προβλήματα. Μείζον ζήτημα η αντιμετώπιση της λειψανδρίας σε αυτές τις υπηρεσίες που παραμένουν με προσωπικό ελάχιστο που προσλήφθηκε πριν από είκοσι χρόνια. Είναι αναγκαία η ενίσχυσή τους τόσο σε αυτές τις Υπηρεσίες όσο και σε όμοιες σε όλη την επικράτεια. Οι καθημερινές επιτυχίες που προσθέτουν στη μάχη κατά των διακινητών, επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα ενίσχυσης σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων, θα συνεχίσουμε να δίνουμε το παρόν και την υποστήριξη στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί σε αυτές τις δομές, αναζητώντας λύσεις σε κάθε πρόβλημα που ανακύπτει μέσα από την επαφή μας με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως το κάναμε τόσα χρόνια.

{fbt_gallery_post}









 


Δεν υπάρχουν σχόλια