GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κορονοϊός: Αύξηση κατά 88% στα λύματα της Ξάνθης την τελευταία εβδομάδα 29/3 - 4/4/2021! 14 κρούσματα χθες η Ξάνθη!

Ανακοινώθηκαν χθες  τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση το...

Ανακοινώθηκαν χθες  τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ. Τα αποτελέσματα αφορούν στην περίοδο από 29 Μαρτίου έως 4 Απριλίου 2021.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου Κρήτης, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου, της Πάτρας, της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των εκάστοτε Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Κι έχουμε λοιπόν και λέμε. Την εβδομάδα 29 Μαρτίου - 4 Απριλίου 2021 παρατηρήθηκαν σταθεροποιητικές ή πτωτικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 22-28 Μαρτίου 2021 στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των 7 από τις 11 περιοχές που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ. Οι πτωτικές τάσεις κυμαίνονται από –2% στην Περιφέρεια Αττικής μέχρι –94% στα Χανιά. Επισημαίνεται, όμως, ότι σταθερές παραμένουν ουσιαστικά οι συγκεντρώσεις του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Αττικής (-2%) και της Πάτρας (-5%), καθώς στις δύο αυτές περιοχές οι μεταβολές εμπίπτουν στα όρια της εργαστηριακής αβεβαιότητας. Αντίθετα, αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στις πόλεις του Βόλου (+112%), της Ξάνθης (+88%) και της Θεσσαλονίκης (+56%).


Ξάνθη: Την τελευταία εβδομάδα, 29/3-4/4/2021, παρατηρήθηκε αύξηση (+88%) της συγκέντρωσης του γενετικού υλικού του ιού στα αστικά λύματα, αλλά οι συγκεντρώσεις κυμαίνονται ακόμα σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Αλεξανδρούπολη: Την τελευταία εβδομάδα, 29/3-4/4/2021, ανιχνεύθηκε γενετικό υλικό του ιού στα αστικά λύματα, σε αντίθεση με την εβδομάδα 22-28/3/2021, οπότε ο ιός δεν ήταν ανιχνεύσιμος. Η συγκέντρωση χαρακτηρίζεται ως πολύ χαμηλή.

Το μέσο ιικό φορτίο της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου, της Πάτρας, της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης, για την εβδομάδα 29 Μαρτίου έως 4 Απριλίου 2021, έχει υπολογιστεί με βάση τις μετρήσεις που ελήφθησαν από 29 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2021. Τα αποτελέσματα της Περιφέρειας Αττικής, της Θεσσαλονίκης και των Χανίων αντιστοιχούν σε μετρήσεις από 29 Μαρτίου έως 4 Απριλίου 2021.

Σημειώνω ότι χθες στη Ξάνθη είχαμε συνολικά 14 κρούσματα covid-19!

Δεν υπάρχουν σχόλια