GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Τέλος οι αιτήσεις – Πότε αναμένονται οι πληρωμές

  Τελευταία ευκαιρία για την υποβολή των δηλώσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7, καθώς σήμερα λήγει η διορία συμμετοχής για επιχειρήσε...

 


Τελευταία ευκαιρία για την υποβολή των δηλώσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7, καθώς σήμερα λήγει η διορία συμμετοχής για επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Παρά το γεγονός ότι το ενδιαφέρον αρχικά ήταν ιδιαίτερα περιορισμένο, τις τελευταίες μέρες ο ρυθμός υποβολής αιτήσεων στο MyBusinessSupport αυξήθηκε με αποτέλεσμα να έχουν υποβληθεί πάνω από 580.000.

Παρόλα αυτά σε αυτό το κύκλο, με την πλατφόρμα να έχει ανοίξει από τις 2 Απριλίου, οι αιτήσεις είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με τις 722.000 που υποβλήθηκαν στον προηγούμενο κύκλο. Η περιορισμένη συμμετοχή αποδεικνύει ότι πλέον οι ανάγκες της αγοράς έχουν αλλάξει και οι επιχειρήσεις προσβλέπουν στην επαναλειτουργίας τους και όχι σε επιδόματα και δάνεια. Η αλλαγή στάσης από τις επιχειρήσεις μπορεί να σημαίνει και αλλαγή στάσης από την πλευρά της κυβέρνησης σχετικά με το σχεδιασμό για την

Επιστρεπτέα 8
Και σε αυτόν τον κύκλο όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση θα μάθουν τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων μετά την ολοκλήρωση της διαδικασία. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι θα περιλαμβάνει και νέους δικαιούχους, όπως επιχειρήσεις που άνοιξαν μετά τον Δεκέμβριο του 2019 και δεν είχαν πάρει ποτέ ξανά Επιστρεπτέα. Αντίθετα, βέβαιο είναι ότι και από αυτόν τον κύκλο θα αποκλειστούν επιχειρήσεις οι οποίες το 2020 είχαν έστω και 1 ευρώ αύξηση τζίρου έναντι του 2019.

Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο OPEN «εκτιμούμε ότι οι πρώτες πληρωμές θα ξεκινήσουν στο τέλος του μήνα και θα μοιρασθεί περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ».

Ειδικά για κλάδους όπως η Εστίαση ή το Λιανεμπόριο, τόνισε ότι θα ισχύσουν αυξημένα κατώτατα όρια επιδότησης (διπλάσια ή και τετραπλάσια από τα 1.000 ευρώ κατ’ελάχιστον). Ειδικές προβλέψεις θα ισχύσουν και για κλάδους όπως οι Μεταφορές, ο Πολιτισμός, τα Γυμναστήρια ή και οι Σχολές Οδηγών. Καθώς όμως και για νέες επιχειρήσεις, με έναρξη δραστηριότητας μετά τον Δεκέμβριο του 2019, προκειμένου να ενταχθούν και να λάβουν την ενίσχυση που δεν ποτέ ως τώρα λάβει.

Παράλληλα ο κ.Σταϊκούρας προανήγγειλε και ότι τον Μάιο θα “τρέξει” το πρόγραμμα κάλυψης παγίων δαπανών, αλλά και το πρόγραμμα Γέφυρα.

πηγή: dikaiologitika.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια