GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τουρκία: Σχεδόν 50.700 κρούσματα κορωνοϊού και 237 θάνατοι μέσα σε μία μέρα

50.678 κρούσματα του SARS-CoV-2, και 237 θανάτους επιβεβαιώθηκαν μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Υπ. Υγείας της Τουρκίας.


50.678 κρούσματα του SARS-CoV-2, και 237 θανάτους επιβεβαιώθηκαν μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Υπ. Υγείας της Τουρκίας.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 33.939 νεκρούς επί συνόλου 3.849.011 μολύνσεων.

Στα τουρκικά νοσοκομεία νοσηλεύονται 2.824 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση.


Η εκστρατεία ανοσοποίησης, που άρχισε την 14η Ιανουαρίου και βασίζεται στο κινεζικό εμβόλιο Sinovac, συνεχίζεται και τουλάχιστον 10.923.000 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί ως τώρα.  

Η τουρκική κυβέρνηση απορρίπτει τις επικρίσεις για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης

Η Άγκυρα αποδίδει την έκρηξη της επιδημίας στις νέες παραλλαγές, λέγοντας ότι περί το 85% του συνόλου των κρουσμάτων αφορά την βρετανική παραλλαγή του ιού. Παραδέχεται ωστόσο, ότι δεν τηρούνται τα μέτρα της κοινωνικής αποστασιοποίησης και της χρήσης μάσκας. Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας Φαρετίν Κοτσά δήλωσε στην Hurriyet ότι η λύση στη «σοβαρή αύξηση» των κρουσμάτων είναι η επιτάχυνση των εμβολιασμών. Και επανέλαβε ότι ο στόχος είναι «ο εμβολιασμός όλων των πολιτών άνω των 20 ετών μέχρι τον Ιούλιο».

Ωστόσο, η Σεμπνέμ Κορουτσού Φιντζαντζί θεωρεί τον στόχο του εμβολιασμού μη ρεαλιστικό, ενώ επικρίνει τα ανακριβή δημοσιευόμενα στοιχεία για τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων. «Πρέπει να είναι ρεαλιστές, πρέπει να υπάρχει διαφάνεια», λέει. Σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, η Τουρκία έχει χορηγήσει περί τα 18 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, καλύπτοντας μόλις το 11% του πληθυσμού. Η τουρκική κυβέρνηση απορρίπτει τις επικρίσεις για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης λέγοντας ότι «η δημόσια υγεία αποτελεί προτεραιότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια