GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες στο φράχτη-Εγκαταστάθηκαν 11 πύργοι επιτήρησης

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση του φράχτη στο νότιο τμήμα του Έβρου ώστε να έχει τεθεί στην υπηρεσία της ...


Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση του φράχτη στο νότιο τμήμα του Έβρου ώστε να έχει τεθεί στην υπηρεσία της αμυντικής θωράκισης των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων πριν αρχίσει να πέφτει η στάθμη του νερού του ποταμού, όπου αναμένεται να αυξηθούν οι ροές μεταναστών.

Ο νότιος φράχτης, μήκους 27 χλμ., κατασκευασμένος από υπερσύγχρονα υλικά υψώνεται στην περιοχή των Φερών και σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι έτοιμος έως τα τέλη Μαΐου. Μαζί με το άλλο, μήκους δεκατριών χιλιομέτρων κομμάτι, στον Βορρά, στο ύψος της Νέας Βύσσας, θα αποτελούν τη σιδερόφραχτη πρώτη γραμμή αποτροπής σε κάθε επιχειρούμενη διέλευση του ποταμού από την πλευρά της Τουρκίας.

Aκριβώς πίσω από τον φράχτη σε μια δεύτερη γραμμή άμυνας, εγκαταστάθηκαν 11 συνολικά πύργοι-πυλώνες επιτήρησης, ύψος 20 περίπου μέτρα. Σε αυτούς θα εγκατασταθούν θερμικές κάμερες και συστήματα ανίχνευσης με εμβέλεια έως και 15 χιλιόμετρα πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας, έργο οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

Οι πύργοι εφοδιασμένοι με υπερσύγχρονα συστήματα θα μεταφέρουν εικόνα στα επιχειρησιακά κέντρα της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου αλλά και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου η συνοριοφυλακή να κάνει έγκαιρο εντοπισμό και καταγραφή κινήσεων κοντά στα ελληνικά σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια